Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Samtlige partier i Folketinget indgik i slutningen af september en aftale, der skal bekæmpe sort arbejde o svindel med moms

Et enigt Folketing har indgået en aftale om bedre indsats mod sort arbejde og snyd med moms og afgifter, skrev regeringen i en pressemeddelelse den 21. september. Aftalen skal blandt andet sikre, at der bliver benyttet digital salgsregistrering hos virksomheder, der ikke selv registrerer transaktioner tilstrækkeligt. Et sådant system kan for eksempel være et kasseapparat.

”Digitale betalinger – for eksempel med MobilePay – bliver mere og mere udbredt. Vi har derfor brug for, at skattemyndighederne får bedre adgang til digitale data om virksomheders køb og salg, hvis det skal være muligt at udføre et effektivt og målrettet kontrolarbejde. Og den adgang skal der naturligvis være, så vi kan mindske mængden af sort arbejde så meget som muligt,” lyder det i pressemeddelelsen fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Desuden vil aftalen sikre en bedre kontrol med skat og moms på mindre transaktioner. Det sker ved at sænke beløbsgrænsen fra 10.000 til 8.000 kroner for, hvornår køberen skal hæfte for en sælgers manglende skattebetaling.

Bedre kontrol
Håbet er, at flere vil begynde at betale digitalt, hvilket øger muligheden for kontrol. Straffen for fejl og mangler i virksomheders afregning af A-skat skal skærpes, og udvalgte virksomheder kan blive pålagt af Skat at føre elektronisk logbog over ansatte. Det er især mindre virksomheder, der rammes af regeringens aftale med partierne.

“Vi er blevet enige om, at vi kan komme efter et pizzeria og en slikbutik, der ikke får betalt skatter og afgifter. Vi skal sørge for, at der er digitale spor, så vi kan kontrollere dem,” siger Karsten Lauritzen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *