Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Skal morgenmaden være stor og proteinrig? Eller er det bedre at faste? Skal du vælge havregryn med mælk eller noget helt andet? Der findes mange meninger om, hvordan man får den bedste start på dagen.

Morgenmaden kan nemlig spille en vigtig rolle for dit energiniveau og din sult resten af dagen. Hvis du gerne vil tabe dig, kan det især være værd at overveje, hvad du spiser om morgenen.

Her er 8 typiske fejl, som kan gøre det sværere at nå dine mål:

1. Du springer morgenmaden over
Det kan virke som en smart strategi at droppe morgenmaden for at spare kalorierne til senere på dagen. Men forskning viser, at det ofte fører til overspisning resten af dagen. Studier peger også på, at personer, der spiser sent på dagen, ofte vejer mere og har et lavere stofskifte end dem, der spiser samme antal kalorier tidligere på dagen.

Løsning: Prøv at lægge mærke til, hvordan din krop reagerer. Hvis du oplever større appetit og cravings senere på dagen, kan det være en fordel at spise morgenmad.

2. Du drikker sukkerholdige kaffedrikke
En kaffe med sirup, flødeskum og toppings kan hurtigt sabotere et vægttab. En typisk kaffedrik fra en café kan indeholde op til 24 gram sukker – hvilket er en stor del af det daglige, anbefalede maksimumindtag af sukker.
Løsning: Skift til sort kaffe, en kaffe med lidt mælk eller en sukkerfri variant.

3. Din morgenmad indeholder for lidt fiber
Bliver du hurtigt sulten igen efter morgenmaden? Det kan skyldes, at du ikke får nok fiber. Fiber fra frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter fremmer fordøjelsen, sænker kolesterol og giver en længere mæthedsfornemmelse, så det kan hjælpe dig med mæthedsfornemmelsen.

Løsning: Drop de sukkerrige morgenmadsprodukter, og vælg i stedet havregrød, fuldkornsbrød eller en smoothie med grøntsager og frugt.

4. Din morgenmad mangler protein
Protein er en vigtig faktor i et sundt vægttab, da det øger mæthedsfølelsen. Proteiner indeholder aminosyrer, som påvirker kroppens mæthedshormoner positivt.

Løsning: Spis fx æg, skyr, græsk yoghurt eller proteinrige vafler. Du kan også tilføje hytteost, bønner, ærter eller linser til din morgenmad.

5. Du vælger snacks uden næring
Kager, donuts og chips kan være fristende, men de indeholder primært tomme kalorier, sukker og usundt fedt. De mætter dårligt, hvilket øger risikoen for overspisning senere på dagen.
Løsning: Skift til sunde alternativer som nødder, bær, grøntsagsstænger eller en håndfuld mandler.

6. Du får ikke nok sunde fedtstoffer
Gode fedtstoffer er afgørende for mæthedsfornemmelsen og hjælper kroppen med at optage vigtige vitaminer.

Løsning: Inkludér sunde fedtkilder som avocado, nødder, kerner og olivenolie i din morgenmad. Det gavner både mæthed og hjerte-kar-sundheden.

7. Du spiser for lidt
En lille portion yoghurt med frugt eller et enkelt spejlæg kan være sunde valg – men hvis de ikke mætter nok, kan det føre til overspisning senere på dagen.

Løsning: Sørg for at kombinere din morgenmad med flere mættende elementer som grøntsager, nødder eller fuldkornsbrød.

8. Du spiser morgenmad for sent
For nogle fungerer det fint at faste, men for andre kan det føre til overspisning senere på dagen. Forskning viser, at personer, der spiser tidligere på dagen, har lettere ved at tabe sig – selv hvis de spiser det samme antal kalorier som dem, der venter længere med at spise.

Løsning: Prøv at spise tidligere, hvis du oplever, at en sen morgenmad fører til større appetit resten af dagen.

Tilbage til nyhedsoversigten