Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Chokolade til morgenmad kan være sundt, siger studie – men kosteksperter er dog skeptiske.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, at det kan være sundt at spise chokolade til morgenmad. Men et nye studie fra Brigham and Women’s Hospital, der er tilknyttet Harvard, viser, at spiser man 100 gram chokolade om morgenen, kan det sænke blodsukkerniveauet og hjælpe kroppen med at forbrænde mere fedt.

Forskerne har kigget på en gruppe kvinder, som har været igennem overgangsalderen, der enten spiste 100 gram chokolade om morgenen i løbet af dagens første time eller om aftenen en time inden sengetid.

De fandt frem til, at der i løbet af to uger ikke var en vægtøgning, og at et højt indtag af chokolade om morgenen faktisk kan bidrage til fedtforbrænding og reducere blodsukkerniveauet, skriver The FASEB Journal.

”Vores fund fremhæver ikke bare hvad, men også, at hvornår vi spiser kan påvirke fysiologiske mekanismer, der er involveret i reguleringen af vores kropsvægt,” siger Frank A. J. L. Scheer, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

For meget sukker og mættet fedt
Men måske er det alligevel lidt for godt til at være sandt. I hvert fald hvis man spørger et par kosteksperter.

”Jeg elsker chokolade, men i små mængder. Så jeg jubler ikke over dette studie. To uger er ikke nok til at se den store forskel – vi svinger jo f.eks. i vægt gennem vores cyklus. Hvis man derimod spiser 100 ekstra kalorier om dagen gennem et år, så…,” siger Gunn Helene Arsky, der er ernæringsekspert.

Karoline Steenbuch Lied, som er fagansvarlig for kost og ernæring hos Roede AS, er helt enig.
”100 gram chokolade hver dag bidrager med meget energi, sukker og mættet fedt, og det passer ikke ind i en sund, balanceret og varieret kost, som vi anbefaler, og som vi ved giver en god sundhed, og som holder os friske og giver overskud og energi,” siger hun til KK.

Chokolade kan nydes i små mængder
Hun peger på, at det ikke gør noget at hygge sig med lidt god chokolade i ny og næ, men 100 gram om dagen er simpelthen for meget.

”Den bedste måde at stabilisere blodsukkeret på og reducere ens søde trang på er at spise stabilt gennem hele dagen, og at spise fiberrigt, så man holder sig mæt indtil næste måltid og dermed undgår at småspise,” siger Karoline Steenbuch Lied.

Et for højt sukkerindtag kan på sigt gå ud over koncentration, udholdenhed og engagement, og 100 gram chokolade dagligt har et højt kalorieindhold, der kommer oveni kalorierne fra den ’almindelige’ mad, påpeger eksperterne.

Tilbage til nyhedsoversigten