Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Især de private udbydere af lyntest har ifølge Finans.dk langt færre podere på arbejde, end da behovet for test toppede. Det giver Dansk Erhverv forhåbning om, at bl.a. restaurationsbranchen kan skaffe nye medarbejdere.

På få måneder er behovet for både PCR- og lyntest skrumpet så meget, at flere tusinde nu forhenværende podere kan stå klar til at indgå i medarbejderstaben hos nogle af de arbejdsgivere, der igennem længere tid forgæves har forsøgt at rekruttere folk.

Ikke mindst i restaurationsbranchen har mange arbejdsgivere været ramt af ikke at kunne tiltrække nok unge til f.eks. cafejob, fordi mange unge har foretrukket et ofte bedre lønnet job som poder.

I takt med et reduceret testbehov er der nu ansat godt 6.100 færre podere hos de tre store private udbydere af lyntest. Hertil kommer et antal hundrede færre offentligt ansatte podere til PCR-test. Det viser en rundringning, som Finans har foretaget til de fem regioner samt Falck, Carelink og Copenhagen Medical.

Dansk Erhverv glæder sig
Cheføkonom i Dansk Erhverv Tore Stramer glæder sig over, at der nu bliver flere medarbejdere at tage af.
”Op imod 7.000 flere at tage af lyder bestemt som en betragtelig størrelse, og det kan forhåbentlig være med til at dulme noget af manglen på arbejdskraft, men om det er nok, er nok spørgsmålet,” siger han til Finans.dk

Tore Stramer påpeger, at de seneste tal for antallet af offentligt ansatte netop har sat rekord, og at det for de private arbejdsgivere er afgørende, at antallet igen kommer ned. Spørgsmålet er dog, om det bliver de private arbejdsgivere, der vinder kampen om podernes arbejdskraft.

I Region Nordjylland har en stor del af de nu tidligere podere i stedet for fået ansættelse som vaccinatører. Det skyldes, at poderne i stort omfang har været medicinstuderende, som også må vaccinere.

De offentlige arbejdsgivere ser desuden akkurat som de private ind i store vanskeligheder med at skaffe bl.a. sosu’ere, og derfor står flere sosu-skoler på spring for at få de tidligere podere til at blive i sundhedsfaget og få dem lokket ind på uddannelserne her.

For eksempel planlægger Copenhagen Medical, der er gået fra at have 2.600 podere ansat til nu at beskæftige 6-700 podere, at afholde infomationsdage om sosu-uddannelsen med skolerne. Det skyldes, at den helt store overvægt af poderne hos såvel Copenhagen Medicals som alle øvrige udbydere af Corona-test har været meget unge mennesker, der ofte har været ansat i deres første job.

Tilbage til nyhedsoversigten