Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Man må som arbejdsgiver gerne bortvise en medarbejder, der nægter at lade sig teste for coronavirus. Nægtelsen ses som lydighedsnægtelse, lyder det ifølge Danske Kommuner fra Afskedigelsesnævnet.

Hvis en kommunal medarbejder nægter at lade sig teste for coronavirus, er der grønt lys til arbejdsgiverne for at bortvise vedkommende. Det følger af en ny afgørelse fra Afskedigelsesnævnet.

Sagen vedrører en privat virksomhed, der i forbindelse med Corona-pandemiens udvikling forlangte, at alle medarbejdere, der mødte fysisk frem på arbejdspladsen, lod sig teste mindst én gang om ugen for at sikre, at de ikke er smittet med coronavirus.

En medarbejder nægtede, og det førte til sidst til, at vedkommende blev bortvist. Arbejdsgiveren havde tidligere advaret om, at det kunne føre til ansættelsesretlige konsekvenser, hvis man ikke kunne fremvise en gyldig negativ test.

Medarbejderen mente, at ledelsen burde have omlagt hans opgaver, så han ikke behøvede at møde fysisk op. Det fik han ikke medhold i.

Ifølge Afskedigelsesnævnets afgørelse havde arbejdsgiveren på tilstrækkelig vis advaret om konsekvenserne på forhånd, og derfor vurderer nævnet, at medarbejderens modvilje mod test var at sidestille med lydighedsnægtelse.

Tilbage til nyhedsoversigten