Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Regeringen har besluttet at udfase hurtigtest i det landsdækkende net af teststeder.

Snart er det slut med tilbuddet om en vatpind i næsen for at tjekke, om du har corona eller ej. Senest den 6. marts lukker samtlige hurtigtestcentre landet over. PCR-teststederne holder dog fortsat åbent.
Det meddeler Styrelsen for Forsyningssikkerhed, der har opsagt aftalerne med de private udbydere af hurtigtest.

Årsagen er, at corona ikke længere betegnes som en samfundskritisk sygdom, og at stort set alle restriktioner er bortfaldet. Samtidig tester flere sig selv med selvtest.

Kapacitet falder fra 200.000 til nul
Fra mandag 7. februar er kapaciteten for hurtigtest på 200.000 test om dagen, mens den daglige kapacitet på PCR er på 200.000.
I den seneste uge er der i det landsdækkende net af teststeder i gennemsnit foretaget ca. 248.000 Corona-test om dagen, heraf er ca. 112.000 hurtigtest.

Selvtest tilbydes i dag blandt andet i ældreplejen, på sociale tilbud og i sundhedsvæsenet samt på grundskoler, dagtilbud og på ungdoms- og voksenuddannelserne. Desuden er det muligt at købe selvtest i detailhandlen og på apoteker.

I lufthavnene lukkede de offentligt betalte hurtigteststeder fra 1. februar. Ved testbehov ved udenlandsrejser vil rejsende som udgangspunkt kunne benytte PCR-teststeder. Der findes i dag 160 steder med PCR-test over hele landet.

Tilbage til nyhedsoversigten