Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Der er faktisk et par gode råd til, hvordan du fremstår bedst på skærmen. 

Corona-pandemien har sat sine tydelige spor på vores hverdag – også når det kommer til hjemmearbejde og hjemmeundervisning. For mange mennesker måtte nemlig arbejde hjemme, da Corona-pandemien var værst – og efterfølgende har mange virksomheder åbnet op for mere hjemmearbejde og dermed flere videomøder, som Corona efterhånden har vænnet os til.

Men hvordan virker man mest sympatisk på et Teams- eller Zoom-møde? Det har forskere fra universitetet i Gøteborg og Stanford University i USA faktisk undersøgt.

”Efter tidligere at have fokuseret på, hvad der forårsager Zoom-træthed, ønskede vi at undersøge de mere positive sider ved videomødet. Vi kiggede på, hvad hver mødedeltager kan gøre for at blive opfattet mere positivt,” siger Géraldine Fauville, der er assisterende lektor ved Gøteborgs Universitet.

Og forskerne kom faktisk frem til nogle klare råd, man kan holde sig til under et videomøde.

En vigtig huskeregel
Forskerne brugte 288 skærmbilleder af personer med forskellige kropssprog. Personerne kiggede i forskellige retninger, og de blev filmet fra forskellige kameravinkler og forskellige afstande.

Så fik deltagerne i studiet lov til at se de forskellige skærmbilleder, og de skulle vurdere, hvordan personerne på skærmbillederne så ud. Om de var sympatiske, troværdige, truende eller noget helt andet. Deltagerne svarede over nettet, og der kom svar fra omkring 4.000 personer fra forskellige dele af verden.

Og forskerne kunne faktisk konkludere, hvad man skal være opmærksom på under et videomøde, hvis man gerne vil fremstå så sympatisk som muligt.

”Folk blev opfattet som mere sympatiske og tilstede i diskussionen, hvis de kiggede ind i kameraet – og ikke på de andre deltageres ansigter på skærmen eller til side. Kameraet skulle også placeres mindst i øjenhøjde eller højere,” lyder det fra forskerne.

Afstanden til skærmen havde ikke den store betydning i forhold til, hvordan man opfattes under et møde – så næste gang handler det altså om at kigge direkte ind i kameraet.

Tilbage til nyhedsoversigten