Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Kvinde søgte om efterløn én dag for sent og mistede retten til fire års efterløn.

Det kom til at koste fire års efterløn for en kvinde, der fik sendt sin ansøgning om efterløn én dag for sent. Det skriver Fagbladet 3F.

Kvinden var i seniorjob, og her siger reglerne, at man skal gå på efterløn så snart, at man har ret til det.

Da kvinden havde ret til efterløn 20. maj 2020, skulle a-kassen derfor have ansøgningen senest 19. maj. Men ansøgningen kom én dag for sent.

Hendes egen forklaring var, at hun havde misforstået den skriftlige vejledning fra sin a-kasse. Hun havde i øvrigt ikke søgt yderligere vejledning i a-kassen.

Men selvom kvindens a-kasse mente, at det ikke var rimeligt, at hun måtte betale så stor en pris på grund af så lille en forsinkelse, så mente Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg ikke, at der var nogen gode grunde til at give dispensation i sagen.

Sådan er reglerne
Hvis du er i seniorjob, så skal du søge om efterløn senest dagen før, at du kan få efterløn – ellers taber du retten til efterløn.

MH: Det skal du gøre
Adm. direktør hos MH, Bjarne von Osmanski, opfordrer til at søge kvalificeret rådgivning i god tid.
”Det er vigtigt, at du søger om overgang til efterløn i din a-kasse, inden dit seniorjob ophører. Derfor skal du Kontakte din a-kasse i god tid. De er altid klar til at vejlede dig om overgangen fra seniorjobbet til efterlønnen,” siger Bjarne von Osmanski.

Tilbage til nyhedsoversigten