Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

2022 er nu ved at rinde ud, og vi ser frem mod 2023, hvor vi først og fremmest må håbe på en fredelig udgang på den forfærdelige krig i Ukraine.

Da vi i december 2021 skrev om vores ønsker for 2022, slog vi en forsigtig men alligevel optimistisk tone an. Vi forventede, at 2022 ville blive året, hvor vi definitivt fik bugt med Corona. Dette ønske viste sig heldigvis at gå i opfyldelse.

Til gengæld blev vi og resten af verden chokeret, da Putin helt uacceptabelt angreb Ukraine den 24. februar. Troen på den evige fred og harmoni i vores del af verdenen led et grundigt skibbrud i den forbindelse.

Vi har her 10 måneder senere stadig ingen udsigt til en fredsaftale mellem parterne. Putin fastholder indtil videre Rusland i et effektivt jerngreb, men håbet er naturligvis, at et ophør mod diktatoren snarest vil lykkes. Også på den baggrund er det utrolig vigtigt, at vesten fortsat yder massiv hjælp til Ukraine.

Putins krig har også rystet vores ellers stabile situation i Danmark. Inflationen har nået historiske højder, og energipriserne er eksploderet. Der bliver nok at se til for den nyudnævnte regering, som har været meget længe undervejs. Kun tiden vil vise, om den utraditionelle konstellation hen over midten vil kunne løse de strukturelle udfordringer i samfundet.

Vi vælger at anlægge en forsigtig men alligevel optimistisk vurdering af det nye år. Viljen til at gennemføre de nødvendige reformer af samfundet er rimeligt beskrevet i regeringsgrundlaget, og med denne konstatering vil vi ønske alle vores medlemmer en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Tilbage til nyhedsoversigten