Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Fortsat arbejdende seniorer kan få op til 26.000 kroner om måneden i folkepension resten af livet, hvis de udsætter udbetalingen i 10 år. En fordel for nogle, siger pensionsrådgiver til Faglige Seniorer.

Nye regler gør, at arbejdende seniorer nu kan få folkepension, uden at deres arbejdsindtægt fører til modregning. Men for nogle danskere kan det stadig være en fordel at udsætte udbetalingen af folkepension, og så til gengæld få mere på et senere tidspunkt.

Det gælder blandt andet de danskere, der har en lav opsparing til livsvarig pension. Det siger Kourosh Rasmussen, der driver firmaet Penly, som rådgiver om blandt andet pension.

”Det er en god måde til at sikre, at den samlede livsvarige udbetaling bliver højere. Men det er kun noget, som seniorer med et rimeligt helbred skal gøre. Den udsatte folkepension er tabt, hvis man dør,” siger Kourosh Rasmussen.

Så meget ekstra
Udsættelse af udbetaling af folkepension kan faktisk give jackpot. Faktisk op til knap 12.000 kroner ekstra om måneden resten af livet!

En enlig mand eller kvinde kan almindeligvis højest få 14.439 kroner om måneden i samlet folkepension (grundløb + pensionstillæg). Men hvis den pågældende fortsætter med at arbejde mindst cirka på halv tid i 10 år efter folkepensionsalderen og udsætter udbetalingen, ser tallene helt anderledes ud.

Så kan han eller hun få 26.225 kroner om måneden i samlet folkepension resten af livet. For gifte og samlevende er gevinsten lidt mindre, fordi deres pensionstillæg er lavere.

Udskyd ATP
Hvis seniorer med godt helbred har opsparet en lav livsvarig pension, anbefaler Kourosh Rasmussen også tit at udskyde starten på udbetaling af ATP. Det giver på samme måde et forhøjet beløb, når udbetalingen senere sættes i gang.

”På den måde sikrer man en fornuftig økonomi, selv efter at eventuel ratepension og eventuel aldersopsparing er blevet brugt,” forklarer Kourosh Rasmussen.

Tilbage til nyhedsoversigten