Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Flere medier skriver nu om, at ældreloven bliver udskudt på baggrund af en melding fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), men udtalelserne konflikter ikke nødvendigvis med et lovforslag i februar.

Ældreloven bliver udskudt igen igen, skriver flere medier nu. Men i lovkataloget fra oktober står, at der vil komme et lovforslag omkring ældreloven i den sidste halvdel af februar 2024. Og det sker stadig, erfarer netmediet NB-Ældre.

Det er kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), som har udtalt sig omkring ældreloven til TV2. Men der er heller ikke noget i hans udtalelser, som skulle gøre, at lovforslaget ikke stadig kan komme i februar.

I anden halvdel af februar forventes ældreminister Mette Kierkgaard (M) nemlig stadig at fremsætte et lovforslag om en ny ældrelov.

Det fremgår som nævnt af regeringens lovkatalog for det kommende folketingsår, og til den tid har den nye ældrelov været mere end to år undervejs.

Det frie valg skal udvides
En ny ældrelov blev annonceret af statsminister Mette Frederiksen (S) i hendes nytårstale 2022, men nåede aldrig at blive til virkelighed under den socialdemokratiske et-partiregering. Siden kom en ny ældrelov også med i regeringsgrundlaget for SVM-regeringen.

Her lyder det, at den ældre skal have “reel selvbestemmelse”, det frie valg skal udvides, og “al unødigt bureaukrati og kontrol” skal afskaffes.

Af regeringsgrundlaget fremgår det også, at det er ældreområdet, der står først i frisættelsen af den offentlige sektor.

Det skal være den mest omfattende frisættelse i “velfærdssamfundets historie og grundlæggende forandre den måde, velfærden i dag styres, dokumenteres, kontrolleres og leveres på”.

Sidste hånd
Ældreminister Mette Kierkgaard (M) sagde i slutningen af september, at hun var ved at lægge sidste hånd på en ny ældrelov.

I foråret 2022 blev et rådgivende panel og tre ekspertgrupper nedsat til at rådgive den daværende socialdemokratiske regering om den nye ældrelov. Anbefalingerne blev præsenteret for snart 14 måneder siden.

Tilbage til nyhedsoversigten