Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

2023 er nu ved at rinde ud, og vi ser frem mod 2024, hvor vi først og fremmest må håbe på fredelige løsninger på de forfærdelige konflikter i Ukraine og i Gaza.

Da vi i december 2022 skrev om vores ønsker for 2023, slog vi en forsigtig men alligevel optimistisk tone an. Vi udtrykte ønske om, at 2023 ville blive året, hvor vi fik en fredelig løsning på krigen i Ukraine. Dette ønske viste sig desværre ikke at gå i opfyldelse.

Tværtimod blev vi og resten af verden chokeret, da terrororganisationen Hamas gik til angreb på Israel den 7. oktober. Troen på fred og harmoni i verdenen led endnu et grundigt skibbrud i den forbindelse.

Efterfølgende har konflikten i Gaza udviklet sig helt forfærdeligt, og på trods af internationale forsøg på at mægle, så stiger antallet af ofre dag for dag. Begge parter må ønske freden, før en løsning kan forventes, men det tyder intet på i skrivende stund. Hamas vil ikke frigive de resterende gidsler, og Israel vil én gang for alle knække den militante organisation. Resultatet er som bekendt et uacceptabelt stort tab af civile ofre.

Putins angrebskrig mod Ukraine fortsætter også uden udsigt til en fredelig løsning. Her er det utroligt vigtigt, at den frie del af verden står sammen om en fortsat massiv hjælp til Ukraine. Heldigvis går Danmark forrest, når det handler om både økonomiske og militære donationer til Ukraine. Må 2024 blive året, hvor oppositionen i Rusland får større indflydelse.

I december 2022 skrev vi om den eskalerende inflation og om stigende energipriser. Her har udviklingen heldigvis været positiv. Der er nu ro på prisudviklingen, og intet tyder på, at vi står overfor en alvorlig energiforsyningskrise i de kommende måneder.

Viljen til at gennemføre de nødvendige reformer af samfundet er godt påbegyndt i 2023, og derfor står det danske samfund relativt godt rustet til at møde fremtidens udfordringer, og med denne konstatering vil vi ønske alle vores medlemmer en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Tilbage til nyhedsoversigten