Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

PostNord sælger pakker, der aldrig er blevet hentet, for kun 10 kroner. Det kan man ifølge tjekdet.dk læse i flere opslag på Facebook fra en side, der foregiver at være PostNords officielle facebookside.

Men opslagene er et forsøg på et svindelnummer, der vil tømme dine lommer for penge. PostNord afviser at stå bag siden, og de sælger i øvrigt aldrig pakker, der ikke er blevet hentet.

Samme fremgangsmåde
Svindelnummeret er identisk med et, TjekDet beskrev i december 2023, hvor fuskere delte opslag om, at man kunne købe glemt bagage i Københavns Lufthavn.

For nøjagtig som det var tilfældet med svindlen om Københavns Lufthavn, skal du også her følge et link, som fører dig til hjemmesiden med URL’en saleba3.shop – i svindlen med Københavns Lufthavn hed URL’en saleba8.shop. Her bliver du mødt at et ‘Tillykke’, og længere nede skal du besvare tre spørgsmål for at købe en pakke.

Uanset hvad du svarer på de tre spørgsmål, bliver du ledt videre til en side med 12 gaveæsker, hvor du har tre forsøg til at finde en gaveæske med indhold i. Men du er garanteret at trykke på en gaveæske med indhold i, og så har du tilsyneladende vundet en pakke.

Derefter bliver du ledt videre til en ny hjemmeside, og nu er det tilsyneladende en såkaldt Apple Mystery Box til en værdi af 12.000 kroner, du kan blive den heldige ejer af for kun 22 kroner. Men for at få fat i præmien skal du udfylde personlige oplysninger og kortoplysninger.

Og læser du allerøverst på siden, kan du godt glemme alt om kun at komme af med 22 kroner. For der står nemlig med meget lille skrift, som er nem at overse, at man tilmelder sig en abonnementstjeneste med en prøveperiode på kun tre dage. Derefter vil man blive 229 kroner hver 14. dag.

Er du kommet til at skrive dine kontooplysninger på en utroværdig hjemmeside, er det vigtigt, at du hurtigst muligt kontakter din bank og får den pågældende konto spærret.

Tjek faresignalerne
Der er flere forholdsregler, du selv kan tage, hvis du er usikker på, om du er ved at deltage i en utroværdig konkurrence på Facebook.

Som nævnt kommer du til på en hjemmeside med URL’en saleba3.shop, hvis du trykker på linket i opslaget. Skulle konkurrencen være troværdig og rent faktisk tilhøre PostNord Danmarks, vil man formode, at PostNord i det mindste fremgår af hjemmesidens URL.

Derudover kan du også tjekke oplysninger om facebooksiden. Går du ind på fanen ‘Om’, kan du se, at siden er oprettet den 27. december 2023 – altså samme dag, hvor den begyndte at dele de bedrageriske opslag. Det ser altså ud til, at siden er oprettet alene til det formål at snyde intetanende danske facebookbrugere.

Den nyoprettede facebookside har også kun 16 synes godt om, hvor PostNord Danmarks rigtige facebookside til sammenligning har 21.000 synes godt om.

Tilbage til nyhedsoversigten