Postet & Arkiveret under Seneste nyt.

FTF’s formand ser iflg en pressemeddelelse fra organisationen frem til den respekt-pakke, som justitsministeren nu har fremrykket efter en voldsom tumult på Slagelse Sygehus. Pakken skal også handle om at forebygge vold og trusler mod de offentligt ansatte, mener FTF.

“Offentligt ansatte skal kunne passe deres arbejde uden at frygte voldelige overfald eller anden form for chikane. Vi ser frem til ministerens respektpakke”.

Det udtaler Bente Sorgenfrey, der er formand for hovedorganisationen FTF, som er hoved-organisation for 450.000 offentlig og privat ansatte – bl.a. sygeplejersker, socialrådgivere og politifolk, som er blandt de grupper af offentligt ansatte, der er mest udsat for vold og trusler.

Inden månedens udgang vil justitsminister Søren Pind præsentere den såkaldte Respektpakke, der skal slå hårdere ned på de personer, der truer offentlige ansatte. Allerede i sommer varslede justitsministeren en ny Respektpakke, efter voldelige demonstranter lavede hærværk på Nørrebro i København. Men nu har ministeren fremrykket deadline på pakken.

Offentligt ansatte skal mødes med venlighed
Det sker efter voldsom tumult på Slagelse Sygehus den 7. december. En gruppe på 30 indvandrere ville ind på en sengeafdeling for at besøge et familiemedlem, men personalet bad dem om at komme tilbage i mindre grupper.

Ifølge sygehuset gik det galt i kommunikationen mellem personalet og de pårørende, som blev vrede og truende. Personalet flygtede til et rum, hvor de låste sig inde og tilkaldte politiet, der måtte bruge deres stave for at få ro på gruppen.

Justitsministeren annoncerede på Twitter, at han ikke vil tolerere “den form for trusler og pøbel-adfærd” og har udtalt på TV, at offentligt ansatte skal “mødes med venlighed.” Søren Pind har annonceret, at pakken bl.a. kommer til at handle om at hårdere straf for at true offentligt ansatte.

Bente Sorgenfrey, glæder sig til at se indholdet af respektpakken. “Vi har været i dialog med ministeren og givet ham et par forslag til, hvad den nye Respektpakke bør handle om. Bl.a. forebyggelse af vold og trusler mod ansatte. Og så vi have ændret kravet om, at ansatte skal anmelde børn og udsatte borgere for at kunne få erstatning for arbejdsskade. Vi håber, at ministeren lytter”, siger Bente Sorgenfrey.

MH’s formand kræver respektfuld tone og god opførsel

Merkonomernes formand, Bill T. Brodersen, venter med spænding på at læse indholdet af pakken.
“Det er helt uforståeligt for mig, at tonen mod offentligt ansatte er blevet så hård. Jeg ser derfor frem til, at justitsministeren præseterer pakken. Det kan kun gå for langsomt med at genetablere en respektfuld tone og en god opførsel overfor de offentligt ansatte”, fastslår Bill T. Brodersen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *