Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Ledigheden er ifølge AE i august måned vokset med 1.400 personer. Det er anden måned i træk, at arbejdsløsheden vokser. Samtidig er ledigheden for de unge mellem 25 og 29 år stadigvæk relativt høj. Her har ledigheden det seneste år endda været voksende. Samtidig viser erhvervslivets registrering af ”varslede fyringer”, at niveauet p.t. er alarmerende højt.

Bruttoledigheden er i august måned vokset med 1.400 fuldtidspersoner. Dermed er bruttoledigheden nu på 115.100 fuldtidspersoner, svarende til 4,3 pct. af arbejdsstyrken.
Det er anden måned i træk, at arbejdsløsheden vokser, men alligevel er det for tidligt at erklære opsvinget for dødt. Der er fortsat jobfremgang på det private arbejdsmarked, og så længe der er det, er vi på rette vej.

Der er dog visse tegn på, at der ikke længere er helt så meget gang i jobfesten, som der har været på det private arbejdsmarked.

Lille fremgang i den private sektor
Lønmodtagerbeskæftigelsen i den private sektor voksede i sidste måned med 1.400 personer, hvilket er en noget lavere jobfremgang, end vi ellers har været vant til. Samtidig er der ikke den store vækst i antallet af nye stillinger, hvilket også er en indikation af, at jobfremgangen måske er på vej til at bremse op.

Hvis jobfremgangen bremser op vil det bl.a. ramme de unge. Ledigheden for de unge mellem 25 og 29 år er stadigvæk relativt høj. I august var ledigheden for de 25-29-årige således på 7,9 pct., og set over det seneste år har ledigheden for de unge endda været voksende. For et år siden var arbejdsløsheden for de unge nede på 7,3 pct. Dermed er arbejdsløshedsprocenten for de unge også mere end dobbelt så høj som før krisen.

Problemet for dansk økonomi her og nu, er ikke mangel på hænder, men mangel på efterspørgsel. Når den private efterspørgsel vakler, bør regeringen derfor også ifølge AE vente med at reducere de offentlige investeringer.

Mere sikkerhed for lønmodtagerne
Den urovækkende nyhed om det stigende antal varslede fyringer bør ifølge direktør Bjarne von Osmanski fra MH tages særdeles alvorlig.
“Hvis man er medlem hos os, så vil jeg anbefale, at man overvejer en lønsikringsaftale gennem vores samarbejdspartner på forsikringsområdet. Vi ved ikke, om det længde ventede opsving skal aflyses, men noget tyder på, at jobusikkerheden er stigende, og det skal naturligvis tages alvorligt,” siger han.

Læs evt. mere om MH’s lønsikringsordning, klik her!

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *