Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Vi ved det godt alle sammen. Det er ikke sundt for os at sidde så meget ned. Men når vi arbejder på kontor, er det for de fleste svært at undgå. En ny undersøgelse giver helt konkrete forslag til at reducere den tid, vi bruger med bagen på kontorstolen.

Center for Interventionsforskning har stået for et stort forskningsprojekt, hvor de har undersøgt, hvordan vi kan reducere den tid, vi sidder på kontorstolen.
”Ansatte på kontor sidder i gennemsnit ned 10 timer om dagen både på arbejde og i fritiden. Det er bekymrende meget. Vi ved, at det at sidde meget ned øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og tidlig død”, siger projektleder Ida Høgstedt Danquah.
Med nogle få enkle råd lykkedes det en forsøgsgruppe at reducere siddetiden med 71 minutter om dagen i gennemsnit.

De 4 gode råd:
• Drop stolen.
• Variér din arbejdsdag.
• Har du et hæve-sænke-bord, så hæv det til stående, før du forlader det.
• Stå sammen med dine kolleger og indfør et ”stående punkt” ved hvert møde.

Flere muligheder
Der er naturligvis også mange andre muligheder. For eksempel at gå eller cykle til og fra arbejde, at stå af eller på tog/bus en station før, at bruge fritiden aktivt samt at gå ned i tid og bruge den ekstra tid til en form for bevægelse, som giver dig glæde og energi. Dette er fint i tråd med et indlæg i et tidligere nyhedsbrev, der beskrev hvordan forskning viser, at vi bliver lykkeligere af at have kortere arbejdstider.

Vi kan også bruge en del af frokostpausen til at gå en lille tur, tage trapperne i stedet for elevatoren og holde pauser, hvor vi lige rejser os og laver nogle små øvelser. Gør vi det sammen med kollegerne, gør det også noget godt for stemningen og det indbyrdes forhold. Når vi foretager os noget positivt sammen, føler vi en tilknytning til hinanden, som kan have en god effekt på samarbejdet og korpsånden.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *