Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

December måned er tiden, hvor de fleste af os både spiser federe mad og større mængder, lige som vi indtager mere alkohol end sædvanligt. Det kan vi god mærke, og vi trænger så til at modvirke de symptomer på ubehag, vi oplever.

Hvem kan ikke blive fristet til at spise lidt (eller meget) for meget af de lækre julefrokoster, julemiddagen, æbleskiverne og nytårstraktementet, fordi man liiiige skal smage det hele, og fordi det smager så godt? Og det er så hyggeligt at drikke vin, glögg, øl og snaps sammen med andre, som vi kan lide at være sammen med. Derfor nøjes vi sjældent med et enkelt glas eller to.
Næste dag bliver så knap så sjov. Vi føler os matte, energiforladte, og måske har vi ondt i hovedet eller kvalme. Så kan vi ty til en Panodil, men selv om den tager toppen af hovedpinen, føler vi os stadig skidt tilpas.

Balancen skal genoprettes
Kroppen skal bruge en masse ressourcer på at fordøje al den tunge mad og de større mængder alkohol. Men du kan hjælpe din krop til hurtigt at restituere sig og komme tilbage i balance.
Hvis du dagen efter et festligt arrangement får en masse frugt og grøntsager, som er meget nemmere at fordøje og er fyldt med næringsstoffer, har kroppen mange flere ressourcer til at reparere dine celler.
Måske har du ikke så meget appetit, men kan du konsumere nogle hjemmelavede smoothies, får du en masse komprimeret frugt og grønt. Og kan du holde dig til stort set kun at indtage frugt og grønt, er det helt optimalt for din krop.

Læs meget mere om ernæringsbaggrunden for sunde smoothies og få nemme opskrifter, klik her!

Smoothies kan bestå af alle typer frugt og grønt og kan sammensættes efter smag og behov. Ønsker du en mild og blød smag, er det godt at bruge avocado, banan, soyamælk, kokosolie, ærter og gulerødder.

Kan din blender ikke håndtere rå gulerødder, kan du dampe dem lidt, inden du kommer dem i.
Krydderier kan både give et pift til smagen og gøre godt for kroppen. Kanel og vanillepulver til de lidt søde smoothies og for eksempel gurkemeje, spidskommen, masala, koriander, anisstjerner eller peber til de rene grønsagssmoothies.
Og så lige en mundfuld frisk luft og noget dagslys på en gåtur.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *