Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Selvom der har været en massiv jobfremgang på det danske arbejdsmarked det seneste år, er ledigheden for de 25-29-årige faktisk vokset. Set over det seneste år er det kun de unge mellem 25 og 29 år, der har oplevet stigende arbejdsløshed. De unge er fortsat hårdt ramt af arbejdsløshed, hvor 8,1 pct. af de 25-29-årige er arbejdsløse.

Bruttoarbejdsløsheden var i september måned ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) på 111.700 fuldtidspersoner, svarende til, at 4,2 pct. af arbejdsstyrken er uden arbejde.
Langt de fleste aldersgrupper, har det seneste år oplevet et fald i arbejdsløsheden – bare ikke de 25-29-årige. For denne gruppe er ledigheden det seneste år vokset fra 7,3 pct. til 8,1 pct.
Samtidig med at der er blevet flere arbejdsløse, er der dog også blevet flere beskæftigede unge. Fra september 2015 til september 2016 voksede fuldtidsbeskæftigelsen for de 25-29-årige således med 7.782 fuldtidsbeskæftigede personer.

Når både arbejdsløsheden og beskæftigelsen for de unge vokser indikerer det, at arbejdsstyrken for de unge er vokset det seneste år. Der er simpelthen blevet flere unge, som aktivt søger et arbejde, og selvom en del af dem kommer i arbejde, kan arbejdsmarkedet ikke nå at rumme den ekstra arbejdskraft fra de unge så hurtigt, og derfor er arbejdsløsheden blandt de unge forblevet høj.

Desværre kan det komme til at tage længere tid end håbet at nedbringe ungdomsledigheden. I øjeblikket er der tegn på, at jobfremgangen på arbejdsmarkedet er på vej til at bremse op. Det er en uheldig timing for bl.a. de mange unge, som i løbet af krisen har taget en uddannelse, og nu er på vej ud på arbejdsmarkedet.
Hvis de unge ikke hurtigt får fodfæste på arbejdsmarkedet, får vi heller ikke det fulde afkast af, at de unge har taget en uddannelse, fordi de så havner i længerevarende ledighed og på sigt risikerer at få en dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet eller får et dårligere betalt job.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *