Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Danmark er verdens femtebedste land til at skabe økonomisk vækst og samtidig sikre social inklusion og reducere uligheden i samfundet. Vi bliver ifølge Berlingske Erhverv kun overgået af Norge, Schweiz, Luxembourg og Island.

Det viser et nyt indeks, The Inclusive Development Index, som World Economic Forum har offentliggjort i forbindelse med organisationens topmøde i Davos i Schweiz.
Indekset omfatter ud over traditionelle, nationaløkonomiske vækstmål som BNP og produktivitet en lang række indikatorer, som viser, om økonomien er inkluderende, herunder tal for adgang til uddannelse, infrastruktur, iværksætteri, finansiering og skatteforhold.

Vi scorer højt indenfor arbejdsmarkedsforhold
Danmark scorer især højt inden for arbejdsmarkedsforhold og social beskyttelse samt adgang til og lighed i uddannelse, mens vi får en gennemsnitlig placering blandt de 30 mest udviklede lande, når det gælder adgang til finansiering og skatteforhold.

I forbindelse med årsmødet – der tiltrækker 3.000 topledere fra det globale erhvervsliv og toppolitikere fra hele verden – opfordrede World Economic Forum landene til at indføre reformer, der mere effektivt tager højde for den usikkerhed og ulighed, der følger med den teknologiske udvikling og globaliseringen.

Danfoss-topchef Niels B. Christiansen, der leder regeringens Digitalt Vækstpanel, mener, at Danmark her står med et godt udgangspunkt. Han fremhæver i et interview i Berlingske, at det er lykkedes at udvikle og fastholde flere højproduktive job herhjemme.

”Vi har gjort det fornuftigt i de seneste seks-syv år. Gør vi det fremover i en lille, åben økonomi som vores, behøver man ikke være så bange. Man kan endda se det som en mulighed for endnu engang at rykke vores job op og gøre dem mere højkompetente og værdifulde, så vi kan få en højere velfærd,” siger Niels B. Christiansen.

Ros til Disruptionsrådet

Jens Klarskov, der er adm. direktør i Dansk Erhverv, roser i samme artikel regeringen for at tage udfordringen seriøst ved at etablere Disruptionrådet ved siden af Digitalt Vækstpanel. Han ser frem til regeringens digitale vækstplan senere på foråret.

Såvel Niels B. Christiansen som Jens Klarskov peger på, at det bliver afgørende at sikre danskernes tekniske og digitale kompetencer gennem uddannelse – fra folkeskolen over ungdomsuddannelser til universiteterne og med øget fokus på elitemiljøer inden for de tekniske videnskaber.

MH vil fokusere på digitaliseringen
Formand for MH, Bill T. Brodersen, er helt enig i, at der skal fokus på danskernes digitale kompetencer.
“Når World Economic Forum opfordrer til at indføre reformer, der mere effektivt tager højde for den usikkerhed og ulighed, der følger med den teknologiske udvikling og globaliseringen, så peger de på en helt afgørende problematik. Den digitale revolution giver mange unikke udviklingsmuligheder, men vi skal sikre, at vi som mennesker og medarbejdere kan følge med. Her skal en satsning på efter- og videreuddannelse absolut have højeste prioritet,” fastslår Bill T. Brodersen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *