Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Jobcentrene rangerer ikke højt blandt mange virksomheder, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv ifølge Berlingske.

60 pct. oplyser at de aldrig har brugt et jobcenter, og inden for det seneste år er tallet endda helt oppe på 73 pct.. Blandt de virksomheder, der har brugt jobcentrene, melder godt en femtedel om generelt dårlige erfaringer.

Arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Erhverv Peter Halkjær opfordrer jobcentrene til at sætte ind på tre fronter: De skal have et større virksomhedsnetværk, de skal blive bedre til at samarbejde på tværs af kommunegrænserne, og så skal de få bedre branchekendskab og udvise større forretningsforståelse, skriver Berlingske.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil der i løbet af foråret blive præsenteret et system til at måle jobcentrene. Han ønsker at skabe mere åbenhed om, hvilke jobcentre der gør det godt, og hvilke der ikke gør det, siger han til avisen.

MH støtter evaluering af Jobcentrene
Ifølge formand for Merkonomernes Hovedorganisation, Bill T. Brodersen, er der brug for en grundig evaluering af Jobcentrene.
“Vi hører alt for ofte, at virksomhederne ikke får en tilfredsstillende service fra Jobcentrene, og den aktuelle undersøgelse fra Dansk Erhverv underbygger denne kritik. En evaluering af indsatser og resultater hilser jeg derfor meget velkommen,” siger Bill T. Brodersen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *