Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

En ny analyse fra Finansministeriet viser nu, hvor meget indvandringen koster. Alle, der tjener over 200.00-300.000 kr. bidrager ifølge analysen til samfundet – resten er en udgift.

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere kostede i 2014 statskassen 28 mia. kr. Det viser en ny analyse, som finansminister Kristian Jensen (V) fremlagde mandag.
Omvendt viser analysen også, at alle der i gennemsnit tjener mere end 200.000-300.000 kr. om året bidrager til samfundet, mens de, der tjener mindre eller er på overførselsindkomst er en udgift for statskassen.

Ministerens vigtigste pointe på gårsdagens pressemøde var således også, at asylansøgere samt indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande i langt højere grad skal i beskæftigelse.
”Det afgørende spørgsmål er, hvorfor man kommer til Danmark. Det spørgsmål er afgørende for, om man bidrager til det danske samfund eller om man bliver en udgift,” forklarede Kristian Jensen.

20 mia. kr. at hente
Lykkedes kommunerne omvendt med at løfte indvandrere og efterkommeres beskæftigelsesniveau til beskræftigelsesniveauet blandt etniske danskere, viser beregningerne fra Finansministeriet, at der er en fortjeneste på intet mindre end 20 mia. kr. at hente.

”Udgiften ligger altså ved dem, der ikke er i beskæftigelse, mens selv personer med en lav indkomst bidrager til samfundet og de offentlige finanser,” uddybede ministeren og fremhævede nogle af regeringens allerede gennemførte initiativer på området.
”Tallene fra 2015 og 2016 viser allerede, ar vi er bedre til at få indvandrere og efterkommere i beskæftigelse, end vi var for to år siden, og det skyldes både indførelsen af 225-timers reglen, kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen,” sagde Kristian Jensen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *