Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Tidligere socialminister Manu Sareen melder sig nu ifølge Altinget.dk aktivt ind i kampen mod stress, der hvert år koster samfundet milliarder. Han bliver formand for Stressforeningen og fortsætter som folketingskandidat for Alternativet.

Manu Sareen bliver ny formand for Stressforeningen. Det har foreningen netop vedtaget på en generalforsamling.
”Vi står over for en stressepidemi. Flere hundredetusinde danskere oplever alvorlig stress hver dag, og op imod en halv million føler sig udbrændte. Det er en problemstilling, der rammer på kryds og tværs, og som alle kan forholde sig til,” siger han og fortsætter:
”Mine vigtigste opgaver bliver at gøre opmærksom på denne alvorlige problemstilling, bryde tabuet og være med til at sætte dagsordenen.”
Manu Sareen håber på at kunne sørge for, at der bliver lavet en egentlig diagnose for stress, som ikke findes i dag, og at der bliver lavet en handlingsplan for at komme det til livs. Han medgiver, at der er en stribe udfordringer, når det kommer til definitionsspørgsmål og grader af stress i forhold til at lave en diagnose.
”Det er derfor, vi skal tage fat på arbejdet og tage det alvorligt,” siger Manu Sareen.

Stressforeningen med hjemsted i Aalborg er en uafhængig, medlemsbaseret non-profit interesseorganisation, som formidler viden, rådgiver og danner sociale netværk baseret på hjælp–selvhjælp. Foreningen tilbyder ikke behandling.
Økonomisk koster folkesygdommen stress årligt samfundet et tocifret milliardbeløb.

Skal samle viden
Stressforeningen gennemgår samtidig en relancering med ny bestyrelse og en ny hjemmeside. Den skal fungere som et fællesskab, hvor brugere kan komme til orde med idéer og gode råd til at håndtere stress.
Manu Sareen mener, Stressforeningen skal fungere som et slags videnscenter, der samler viden og fakta om stress til gavn for medlemmer og andre interesserede.
”Vores opgave er at samle Danmark på vores hjemmeside om denne alvorlige problemstilling. Det er vores ambition,” siger Manu Sareen.

Har prøvet det selv
Den tidligere minister har sagt ja til at være frontfiguren mod stress af både personlige og professionelle årsager.
Da nu 49-årige Manu Sareen var midt i trediverne og i starten af sin politiske karriere, gik han nemlig selv ned med stress. Den oplevelse vil han bruge i sit arbejde for Stressforeningen.
”Det er vigtigt at sige, at selvom man har været ramt af stress, kan man godt komme igennem det,” siger han.

Manu Sareen fortsætter ved siden af formandsposten sit politiske arbejde som kandidat for Alternativet, som han har været medlem af siden marts 2016. I oktober blev han opstillet som kandidat til Folketinget.
Før det var Sareen medlem af De Radikale, for hvem han først var ligestillings- og kirkeminister samt minister for nordisk samarbejde og siden minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

MH håber på større gennemslagskraft for Stressforeningen
Direktør Bjarne von Osmanski fra MH håber på større fokus på stressproblemerne på det danske arbejdsmarked.
“Med Manu Sareen i spidsen for Stressforeningen, så er vejen forhåbentlig banet for større synlighed. Der er virkelig brug for flere og mere effektive tilbud til de stressramte. Her kan en medievant formand forhåbentlig gøre en afgørende forskel,” påpeger Bjarne von Osmanski.

Tilbage til nyhedsoversigten

2 Svar til “Manu Sareen skal stå i spidsen for kampen mod stress”

 1. Annette

  Såfremt min erfaring kan bruges står jeg gerne til rådighed.
  Jeg er 57 år, fik stress for ca. 5 år siden, da jeg midt i en skilsmisse og salg af virksomhed ‘ramte muren’.
  Jeg har arbejdet rigtig mange timer, ca. 60-70 timer om ugen, uden ret meget ferie i mange mange år, hvilket har været ‘sjovt’ og spændende… så mine omgivelser kunne jo ikke forstå at jeg havde stress, ville hellere have brækket armen, da det jo var et synligt bevis på min ‘sygdom’, og noget folk kunne se, men stress, det er meget svært for andre at forstå og sætte sig ind i med mindre de har prøvet det…
  mvh
  Annette

  Svar
  • Kurt Scheelsbeck

   Kære Annette,
   Mange tak for din meget relevante kommentar til artiklen om Stressforeningen. Jeg vil sørge for at videregive den til foreningen.
   Bedste hilsener
   Kurt Scheelsbeck
   Merkonomerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.