Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Foråret og sommeren lokker os af huse, og caféhygge er en yndet fritidsbeskæftigelse. Danmark byder på et væld af cafeér. En stor del af dem har kombineret caféfunktionen med andre sjove og spændende aktiviteter.

Prøv for eksempel Café Miao på H.C. Andersens Boulevard i København, hvor der går levende katte rundt. Der serveres sandwich, kage samt kolde og varme drikke. Tag et kig på dette særsyn på caféens hjemmeside, hvor der er fotogalleri og flere videosekvenser.

Friskpresset juice, havregrød, blomsterværksted og Hanne Boel på Sjælland
Eller prøv Café Freunde, som findes to steder i Roskilde: Trekroner og Musicon. Her serveres super sund mad, bl.a. friskpressede juicer, frugt, skyr, salater, tærter og havregrød. Den 400 kvadratmeter store café i Trekroner indeholder også blomsterværksted og livsstilsbutik. ”Man kan ikke blive andet end glad i låget over denne lille oase” udtaler en af caféens gæster.

Også Tuse Næs Kunsthåndværk er et besøg værd. Foruden caféens udbud af let mad og drikke finder du  et meget stort udvalg af unikt kunsthåndværk, hudplejeprodukter og interiørvarer. Caféen afholder også koncerter og andre typer arrangementer; bl.a. er Hanne Boel på programmet denne sommer, og Lis Sørensens intimkoncerter er en tilbagevendende tradition. Der er desuden forkælelsesaften, kunstdage, æblefestival og modeaften for bare at nævne et udpluk af de mange aktiviteter.

Dagligstuekoncerter, vandtårn og kunstudstillinger på Falster
I Maglebrænde Gamle Skole ved Stubbekøbing på Falster afholder sanger/musiker Peter Abrahamsen og journalist/forfatter Abelone Glahn deres populære dagligstuekoncerter. Dette forår kan du høre Per Fjord Trio, der optræder med viser, blues, pop og folkemusik. Du har også muligheden for efter fem års pause at høre Pia Raug synge igen (i Marielyst), og du kan komme til forårskoncert med Peter Abrahamsen og Country Gumbo.

Du kan også hæve dig højt op i Nykøbing F. Vandtårn, hvor du både kan indtage frisk cafémad/-drikke, se skiftende kunstudstillinger og falde i staver over den storslåede udsigt over Guldborgsund.

Marthas kahyt, akvavit, cocktailmusik, slotsstemning, og rovfugleshow på Fyn
På Fyn kan du bl.a. spise frokost i kahytten fra den maritime danske kultfilm ”Martha”. Det foregår i Marthastuen på Børsen Bar i Svendborg. Marthastuen har egen 2.000 liters øltank med hane, som du selv kan skænke fra, og der serveres naturligvis O.P. Andersson Akvavit.

På Café Skt. Gertrud i Odense kan du nyde mad produceret af friske råvarer fra kvalitetsbevidste lokale leverandører. I weekenden skrues der op for stemningen, når DJ’en spiller latin-inspireret cocktailmusik.
Caféen er inspireret af den franske café-/brasserie-kultur.

På Egeskov Slot kan du indtage slotsstemningen med et italiensk måltid i Café Jomfru Rigborg. Du kan også kaste dig over to-go mad og -drikke, mens du udforsker motorcykelmuseet eller Falckmuseet, og du kan nyde en gammeldags isvaffel fra ishuset ved voldgraven. Der er året rundt masser af aktiviteter som for eksempel hestevognskørsel, musik- og madestival, rovfugleshow, motorcykeltræf, Egeskovløbet samt classic days med veteranbiler og landevejsløb.

Koncert, kreativt værksted, pandekager, nordiske guder, kagetapas og second hand i Jylland
På Sønderborghus kan du koble et cafébesøg sammen med flere aktiviteter som bl.a. en koncert med Sanne Salomonsen eller Dune, et loppemarked, et børnearrangement og et comedy show.
Du kan også udfolde dig på et af de kreative værksteder, hvor du bl.a. kan arbejde med keramik, filt og gummi eller designe og producere dine egne smykker. Caféen har et større udvalg af både dessert- og madpandekager.

I Jelling finder du den vikingeinspirerede Café Sejd, hvor du bl.a. kan nyde specialbrygget øl og håndstøbte is, og hvor du kan købe lokalt udviklede lækkerier og kunsthundværk.
Caféen er udsmykket med mytologisk inspireret kunst, lige som produkter og oplevelser følger temaet. Hen over sommeren er der gratis arrangementer som fx ’Mystiske fortællinger’ for børn og nysgerrige voksne. Du vil også kunne få instruktion i at spille vikingespillet ’Nefa Tavl’ (Kongens Bord), og du har mulighed for at deltage i ’Mytologisk ART Festival’, hvor du kan se moderne fortolkninger af mytologien og den gamle nordiske gudeverden.

På den lille Café Frida i Mejlgade i Aarhus kan du hver onsdag eftermiddag bestille kagetapas, som består af et større arsenal af klassiske og moderne kager. Det koster bare 40 kroner at spise dig mæt i kage. Caféen vandt sidste år en afstemning om byens bedste brunch.

Lidt højere oppe i det jyske, nemlig i Aalborg, finder du Café Penny Lane, der er et sammensurium af cacfé, konditori, boutique og second hand luxury tøj til kvinder. Cafémenuen spænder fra internationale delikatesser over pandekager og dansk smørebrød til hjemmebag.

Naturpleje, hjemmelavede bolcher samt servering i grisestald på Bornholm og Ærø
Café Slusegård finder du i det naturskønne og totalfredede område ved Åkirkeby på Bornholm. Naturpleje sørger for, at du både kan møde og klappe får, lam og heste, når du går en tur i området. Der er å og strand inden for et par hundrede meter fra caféen, som er indrettet i rustik stil i en gammel grisestald. Der er udendørs servering på den gamle møddingplads, og skulle det regne en enkelt dag på solskinsøen, kan du spille spil, læse avis eller gå på internettet indendøre.

Ø-Bolcher i Marstal på Ærø fremstiller håndlavede bolcher og karameller. De har også en lille café med en gårdhave og en butik, hvor du kan købe ærøske delikatesser og specialprodukter.

Links til de nævnte caféer:
https://cafemiao.dk/
http://cafe-freunde.dk/
http://tusenaes-kunsthaandvaerk.dk/
http://dagligstuekoncerter.dk/
http://vandtaarnet.multicentersyd.dk/
http://www.borsenbar.dk/
http://www.gertruds.dk/
http://www.egeskov.dk/
http://www.sonderborghus.dk/
http://www.cafesejd.dk/
http://www.cafefrida.dk/
http://pennylanecafe.dk/
http://www.cafe-slusegaard.dk/
http://www.øbolcher.dk/

Vi gør opmærksom på, at MH ikke har rabataftaler eller andre økonomiske relationer til de nævnte caféer.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *