Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Vi stræber alle efter en høj livskvalitet, og for at opnå det, må vi have et lavt stressniveau og en høj grad af nydelse i vores liv. Det er tilgængeligt for os alle, men kræver en bevidst prioritering af tid og aktiviteter.

Den korte og klare regel for reduceret stress og øget livskvalitet er at sige mere nej til det, du ikke har rigtig lyst til, og mere ja til det, der gør dig glad.
Naturligvis må du indimellem af pligt og nødvendighed gøre noget, du ikke har den store lyst til, men i mange tilfælde har du mulighed for at vælge det fra.
Det kræver bevidsthed, positiv intention og inspiration at vælge det til, der er godt for kroppen, psyken og følelseslivet.

Hjernen skal støttes i at opleve og skabe positive tanker. Tanker er vaner. Jo mere du tænker positivt, jo mere understøtter du disse tankemønstre. Men det nytter ikke noget at gentage positive tanker og ord, hvis de bare lægger sig som en fin overflade, og der nedenunder er fyldt med selvdestruktive mindreværdstanker. De positive følelser skal indlejres i din underbevidsthed.

Måske tænker du negativt uden at være bevidst om det? Når du kører bil, laver mad, tager tøj på og i alle andre hverdagssituationer. Det sender straks stresssignaler ud til kroppen og producerer et behov for mere af det samme – flere negative tanker. Kan du derimod skabe nogle nye vaner, som gør dine tanker mere positive, og som sætter sig så dybt, at de påvirker dit ubevidste sind i retning af glæde, tillid og ro, kan du eliminere mange emotionelle årsager til stress.

At skabe nye vaner kræver konstant opmærksomhed. Når du registrerer en negativ tanke, kan du bevidst ændre den til en positiv. Al forskning viser, at det tager ca. 3 uger at til- eller fralægge sig en vane, når man arbejder målrettet med det (og det ikke drejer sig om rusmidler).

Sund krop for øget velvære og energi
Kroppen skal næres og passes på for at fungere optimalt. Det er vi ikke altid gode til – det er ofte nemmere at tage os kærligt af bilen, der bliver smurt, repareret, undervognsbehandlet og påfyldt det bedste brændstof.

Nøgleordene i forhold til at nære kroppen er motion, sund kost, massage, yoga/afstressning, wellness, frisk luft og sol samt forløsende manuelle behandlinger som fx zoneterapi og akupunktur.
Nyeste forskning siger, at vi skal mere ud i solen, og helst uden solcreme. Selvfølgelig med måde for at undgå solforbrændinger.

Et effektivt boost til kroppens energisystem er at drikke ren bladselleri juice på fastende hjerte. Det normaliserer mavesyren og forbedrer dermed fordøjelsen. Jo bedre fordøjelse, jo bedre optagelse af alle de gode ting, du spiser. Og dermed kan kroppen bedre helbrede sig selv.
Skulle du som start ikke være helt vild med denne juice, så bland den med lidt æble og agurk, så den bliver en nydelse at indtage.

Er du en af dem, der har svært ved at træne og motionere på grund af smerter, kan du finde nogle øvelser, som ikke gør ondt. Gerne nogle små, langsomme bevægelser, som du efterhånden udvider til at blive større, hurtigere og mere varierede.

Nydelse og vægttab hænger sammen
Nydelse er enormt vigtig for vægttab, fordi nydelse producerer hormoner, som hæmmer den stress, der skaber hormonelt kaos og får dig til at tage på. Når du nærer dig selv og nyder, får du tanket op, så kroppen ikke oplever stress over følelsen af mangel.

Nydelse hjælper dig fri af destruktive vaner samt emotionel og mental stress.
Fornøjelse, nydelse og tilfredsstillelse er en vigtig motivation i vores liv, og det er helt centralt, da vi skal bruge mad, vand og sex for at overleve og videregive vores genetiske materiale til den næste generation.

Men ikke al nydelse sikrer vores overlevelse, sundhed og vægtbalance. Vi kan let snydes af tillokkende stimulanser, som overstimulerer de naturlige tilfredsstillelsesreaktioner i hjernen. Eksempler er kalorierig mad, sukker, porno, reklamer, rygning, alkohol, narkotika og hasardspil.

Hjernens belønningssystem
Når du får tilfredsstillet dine behov for hvile, spise, sex og andre aktiviteter, der hjælper din overlevelse eller artens overlevelse, aktiveres et særskilt nydelseskredsløb i hjernen.
Hjernens belønningssystem sørger for, at du føler dig virkelig godt tilpas, når du får tilfredsstillet dine mest basale behov. Når du stimulerer belønningssystemet i hjernen ved at spise, drikke og motionere, vil du have lyst til at gentage disse handlinger.

Rusmidler og stimulanser stimulerer også hjernens belønningssystem. Derfor får du hele tiden lyst til at tage stoffet igen
Når du regelmæssigt stresser, spiser sukker, indtager stimulanser eller tænker negativt om dig selv, vil dine celler danne flere receptorer for det pågældende stof på deres cellemembran, og derfor skal du have mere og mere for at opnå samme effekt som før. Det er derfor, man kan blive afhængig af adrenalin-kick, kaffe, sukker og negative tanker.

Masser af inspiration til selvforkælelse
Lækker sund mad og drikke, nydelsesfuld spisning, en motionsform som du nyder, intimitet med et andet menneske, nærhed, varme, sex, massage, positive og æstetiske omgivelser, oplevelsen af empati, lytte til eller spille musik, danse, humor, kreativ udfoldelse, yoga og mindfulness, være i nuet uden at vurdere, dømme eller handle, se en god film. Du kan selv tilføje punkter på listen.

Du kan fx booke en tid til dig selv i kalenderen én gang om ugen, hvor du foretager dig lige præcis det, du har allermest lyst til, og som gør dig og din krop godt.
Wellness i form af vandgymnastik, spa, bodyscrub, hårkur, ansigtsmaske og ansigtsmassage kan være en lise for krop og sjæl.

Hvis du vil se videoer, der inspirerer til nydelse, så klik her!

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *