Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Kristian Jensen er ifølge nyhedsportalen DK-nyt på vej til at skrive sig ind i historien som den finansminister, det lykkedes at sikre lavest vækst i det offentlige forbrug i en periode med økonomisk fremgang.

Den offentlige sektor er på vej mod historisk lav vækst i 2018, skriver DK-Økonomi. Med en vækst på bare 500 mio. kr. i kommunerne og 610 mio. kr. for regionerne har finansminister Kristian Jensen (V) lukket to tredjedele af de offentlige forbrugsbudgetter med en samlet realvækst på bare 0,31 pct. eller meget tæt på regeringsprogrammets målsætning på 0,3 pct.

Nu mangler finansministeren kun at lukke en aftale om finansloven, men selv om det skaber den største opmærksomhed i medierne, så dækker finansloven blot cirka en tredjedel af det offentlige forbrug.
Selv hvis Dansk Folkeparti lykkes med at presse regeringen helt op på en udgiftsvækst på 0,6 pct. i finansloven svarende til nye udgifter for 1,2 mia. kr., så vil den samlede vækst i det offentlige forbrug ende på 0,42 pct., skriver DK-Økonomi. Det er godt nok over målsætningen på de 0,3 pct., men det vil være en historisk lav vækst i det offentlige forbrug, særligt hvis man ser på perioder med vækst i økonomien.

MH ønsker flere penge til efteruddannelse
Hos MH vil fokus, når efterårets finanslovsforhandlinger går igang, være på flere penge til efteruddannelse.
“Hvis regering og Folketing mener det alvorligt, når der tales om at gribe digitaliseringens muligheder, så skal der øremærkes langt flere penge til efteruddannelse,” siger Kurt Scheelsbeck, der er informationschef hos MH.
“Regeringen har lovet, at den vil fortsætte trepartsdrøftelserne om yderligere styrkelse af voksen-, efter- og videreuddannelsesordninger, og derfor venter vi i spænding på, om der også vil blive afsat penge til det gode formål, når finansloven skal forhandles,” siger Kurt Scheelsbeck.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *