Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Vi skriver ikke ofte om amerikansk politik i dette nyhedsbrev, men denne nyhed vil vi dog dele med vore læsere: Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, har netop meddelt, at han agter at engagere sig i politik.

Tre et halvt år som ambassadør i Danmark, seks måneders tænkepause og USA’s aktuelle politiske tilstand har fået den populære eksambassadør, Rufus Gifford, til at stille op til USA’s kongres i hjemstaten Massachusetts.

“På et tidspunkt bliver man træt af bare at sidde her og tweete om alt det, der er galt,” siger Rufus Gifford til Politiken onsdag om at vende tilbage til et USA ledet af Donald Trump.
“Jeg ville være en hykler, hvis ikke jeg nu rejser mig og er med til direkte at modarbejde det, jeg opfatter som hans utroligt destruktive politiske dagsorden,” siger Gifford videre til Politiken.

Rufus Gifford har tydeligvis tænkt meget over rollen som politiker. Men lige som hos mange andre Demokrater bliver ordene mere uldne, når det handler om den konkrete politiske linje, der skal føre til sejr over Donald Trump og generobring af Kongressen ved midtvejsvalget i 2018.

På spørgsmålet om hans vision for Det Demokratiske Parti lyder svaret:
“For mig at se er der en markant mangel på ledelse i partiet. Vi savner et inspirerende budskab, der selvfølgelig gør op med Trump, men vi er også nød til at være for noget. Jeg vil derfor stå for en slags ny generation i politik. Der er åben, tillidsvækkende, taler fra hjertet og står for de værdier, taler med folk og lytter til dem,” siger Rufus Gifford.

Den tidligere ambassadør understreger samtidig, at han endnu ikke kan fortælle noget konkret om, hvilke værdier han vil præsentere i den forestående valgkamp. Rufus Gifford er dog ikke bange for at pege på en dansk politiker, der efter hans mening skiller sig særligt ud. I den forbindelse peger han på Margrethe Vestager.

” Grunden til, at jeg elsker og respekterer hende, selv om vi sikkert kan være uenige om nogle politiske ting, er, at hun helt fundamentalt er ærlig og fair og gør, hvad hun synes er rigtigt,” siger Gifford til Politiken.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *