Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Fremtiden for mennesket som arbejdstager ser både lys og mørk ud. Sådan fremstår det hvert fald, hvis man skal tro på rådgivningsfirmaet Gartner, der har gennemført en analyse om fremtidens jobmarked, som er omtalt i seneste udgave af Computerworld.

Ifølge Gartner vil kunstig intelligens eliminere 1,8 millioner jobs frem mod 2019. På den positive side lyder spådommen, at kunstig intelligens også vil skabe jobs. Omkring 2,3 millioner jobs vel at mærke. Det betyder, at der, hvis det hele går som forudsagt, vil være en halv million ekstra jobs i 2020 – på verdensplan må man formode.

Der vil dog ifølge Gartners analyse være stor forskel på, hvor mange jobs der forsvinder og bliver skabt alt efter, hvilket erhvervsområde man ser på. Eksempelvis vil sundheds- og uddannelsessektoren ifølge Gartners analyse slet ikke opleve at jobs forsvinder på grund af kunstig intelligens.

”Kunstig intelligens vil forbedre produktiviteten i mange jobs, og hvis det anvendes kreativt, kan det potentielt berige folks karrierer og bruges til at gentænke gamle arbejdsopgaver og skabe nye industrier,” lyder det blandt andet i rapporten. Hvordan det helt præcist kommer til at foregå, går Gartner tilsyneladende ikke i dybden med.

Computerworld henviser også til en rapport fra McKinsey, der peger på, at 60 procent af alle erhverv vil have mindst 30 procents aktiviteter, der burde kunne automatiseres. Heri lyder det ifølge mediet, at der kommer ”store forandringer i de kommende år og årtier.”

MH følger udviklingen
Som faglig forening for veluddannede medlemmer forholder MH sig naturligvis til de mange fremtidsforudsigelser.
Formanden for MH, Bill T. Brodersen, vil derfor også opfordre medlemmerne til at komme med deres syn på fremtidens arbejdsmarked.
“Det er svært at spå, især om fremtiden, sagde Robert Storm Petersen, men vi har som faglig forening en klar forpligtelse til at holde øje med udviklingen,” siger Bill T. Brodersen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *