Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

En undersøgelse viser, at det er ligeså godt at cykle på arbejde som at bruge tid i træningscenteret.

Det er fristende – især i de kolde vintermåneder – at tage den varme bil på arbejde. I stedet for at skulle pakke sig ind i varmt tøj og cykle den samme vej i vinterkulde, regn, slud og blæst. Men et studie fra Københavns Universitet har vist, at cykling til arbejde er ligeså god motion som fysisk træning i fritiden.

Hvis du er overvægtig og inaktiv, kan du faktisk tabe fedtmasse ligeså effektivt og hurtigt ved at cykle på arbejde som en træningstur i fitnesscenteret. Og det er en tidseffektiv løsning, hvis du har en travl hverdag, lyder det fra forskerne fra Biomedicinsk Institut på Københavns Universitet.

”Det her er godt nyt til de mange overvægtige mennesker, der måske ikke har tid eller lyst til at gå i et træningscenter, fordi de efter arbejde også skal hente børn og lave mad. Vores resultat viser, at det er muligt at kombinere sin transport til og fra arbejde med effektiv motion,” siger professor og institutleder Bente Stallknecht til ku.dk.

Cykling er effektiv træning
Forskerne bag studiet, der har været offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift International Journal of Obesity, har undersøgt 130 overvægtige mennesker med et BMI på mellem 25 og 35 kg/m2. De blev inddelt i fire grupper, og her skulle en af grupperne cykle til og fra arbejde – omkring 14 km i alt om dagen.

To grupper skulle motionere fem gange om ugen – den ene ved høj intensitet og den anden ved moderat intensitet. Den sidste gruppe fortsatte med at være inaktiv. Efter seks måneder samlede forskerne resultaterne fra de fire grupper. Undervejs havde forskerholdet holdt øje med, at alle grupperne overholdt kravene. Resultatet var, at alle grupper – på nær den inaktive gruppe – havde mindre fedtmasse.

Gruppen med højintensiv træning havde 4,5 kg mindre fedt i forhold til den inaktive gruppe, gruppen med moderat intensiv træning havde tabt 2,6 kg fedt, mens cykelgruppen havde smidt 4,2 kg fedt.

”Alle motionsformerne er bedre end kontrolgruppen, men høj træningsintensitet er rent statistisk bedre en moderat træningsintensitet. Og cykling til og fra arbejde er mindst ligeså effektivt til at reducere fedtmasse som træning i fritiden,” siger Jonas Salling Quist, videnskabelig assistent på Biomedicinsk Institut, der var ph.d.-studerende på projektet og forfatter til studiet, til ku.dk.

Resultaterne er værd at huske på, når du næste gang overvejer, om du skal tage cyklen eller bilen til dit arbejde.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *