Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Selvom det stadig er koldt, er der masser af ting, du kan lave i haven i marts. Det er blevet forår – i hvert fald ifølge kalenderen – og dermed er der faktisk rigtig mange gode grunde til at komme i gang med havens projekter. 

I marts er der typisk 18-20 frostdøgn, og når jordtemperaturen ikke er over syv grader, er der ikke meget vækst. Men der er flere ting, du kan få klaret alligevel.

Her får du 10 gode råd til, hvordan du kan nyde forårssolen og gøre haven klar til sæsonen:

1. Tjek græsplænen
Det kan være en god idé at tjekke græsplænens pH-værdi med lakmuspapir. Hvis den er under syv, kan det nemlig give mos i plænen, og så skal du drysse perlekalk ud på hele plænen.

Du kan også rive blade sammen, og så er mos lettest at fjerne i marts og april, hvor det er mest løst.

2. Beskær buske og træer
Det er ideelt at beskære frugttræer og buske nu – dog ikke blommetræer og kirsebærtræer. Roser og lavendler skal først beskæres i april. Du kan også klippe stauderne og omplante sidst på måneden, hvis der er brug for det.

3. Plant hæk
Tidlig plantning af hæk og buske giver god mulighed for overlevelse. Jorden skal bare være lidt tør og let. Du kan også plante forsythia, klatrende vinterjasmin og troldnød, der blomstrer smukt sidst i marts.

4. Plant blomster
Stedmoder, forglemmigej og bellis kan plantes nu, da de kan klare nætter med frost. Vent med sommerblomsterne.

5. Bekæmp ukrudt
Din kamp mod ukrudtet begynder allerede i marts og april, hvor det først ukrudt dukker op. Skynd dig at fjerne det, inden det får et stort rodnet.

6. Begynd på kartoflerne
Skal du have kartofler i haven, kan du begynde at forspire nu. Køb læggekartofler og læg dem i en flamingokasse ved 10-15 grader. Det skal gerne være et lyst sted. Sørg for at vælge både tidlige, middeltidlige og sene sorter, så du har kartofler hele sommeren. Sidst på måneden kan de tidlige sorter lægges ud i 10 centimeters dybde.

7. Tiltræk fugle
Sæt fuglekasser op nu, så du kan tiltrække fugle til din have, der kan bekæmpe insekterne til sommer.

8. Flyt vintergækker
Hvis vintergækker, erantis og krokus står for tæt, skal de flyttes og spredes nu, mens de har grønne blade.

9. Den evige sneglekamp
Når temperaturen stiger, begynder dræbersneglene at blive aktive. De begynder at lægge æg, som du kan fjerne. Overvej, om du skal sætte et sneglehegn op, der kan holde dem væk fra din køkkenhave.

10. Plant forårsblomster i krukker
Foråret bliver virkeligt, når der kommer blomster i krukkerne. Bellis, primula, hornviol og perlehyacinter klarer sig fint ved lave temperaturer og pynter foran dit hus.

Kilder: Femina.dk, idényt.dk, bolius.dk

 

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *