Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Ny teknologipagt skal ifølge Berlingske Business sikre flere uddannede inden for teknologi, IT og natur­videnskab. Nye tal viser, at behovet for netop den type arbejdskraft er stort.

Der skal uddannes 10.000 flere inden for teknologi, IT, naturvidenskab og matematik – de såkaldte STEM-­uddannelser – i løbet af de næste ti år. Det er målsætningen i regeringens nye Teknologipagt, der for nylig blev præsenteret af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i selskab med en række topministre.

”Teknologipagten er afgørende for, at virksomhederne får de tekniske kompetencer, de har brug for til at skabe vækst, og for at vi kan høste gevinsten af den digitale omstilling,” sagde erhvervsministeren ved præsentationen.

Regeringen kan læne sig op ad dugfriske tal fra den uafhængige tænketank ATV, Akademiet for de Tekniske Videnskaber, der viser, at virksomhedernes største udfordring er manglen på arbejdskraft med STEM-kompetencer (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Den type medarbejdere, som vurderes vigtigst for Danmarks udvikling, er også den, der er størst mangel på. Eksempelvis oplever 55 pct. af virksomhederne det som svært at rekruttere­ ingeniører – en medarbejdergruppe, som 85 pct. samtidig finder meget vigtig.

Manglen på medarbejdere frygter man vil bremse virksomhedernes vækst, og blandt de adspurgte virksomheder findes teknologiske sværvægtere som Novo Nordisk, Maersk Line og Lego, ligesom Danfoss også er med.

”Allerede i dag har Danfoss udfordringer med at få ingeniører med de rette digitale kompetencer, og vi forventer, at tendensen vil forværres,” skriver Kim Fausing, der er administrerende direktør i virksomheden.

Men den udfordring skal nu overvindes med Teknologipagten, der for erhvervsministeren er et afgørende initiativ.

”Vores samfund ændrer sig kolossalt de kommende år, og hvis vi ikke får uddannet folk til at følge med den teknologiske og digitale udvikling, bliver vi et fattigt samfund, der halter bagefter med en stor generation af IT-analfabeter,” fastslog han.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *