Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Det er svært at holde edderkopperne helt ude – men du kan gøre en indsats for at mindske mængden af dem.

Det er de færreste, der er vilde med at have edderkopper boende rundt omkring i huset, og mange er faktisk rigtig bange for de små dyr. Og det er på trods af, at edderkopper har den positive effekt, at de fanger både insekter og fluer indenfor.

Hvis du alligevel gerne vil holde så mange som muligt ude af dit hus, får du her en række gode tips:

1. Du kan fuge
Da edderkopper typisk kommer ind via sprækker ved fx paneler og vinduer, kan du gå i gang med at fuge, så du får lukket edderkoppernes indgange. Det kan i hvert fad begrænse og besværliggøre det for edderkopperne – men ikke forhindre det helt. Du kan også sprøjte sprækkerne med insektmiddel en gang om året.

2. Husk støvsugeren
I maj-juni er det parringstid for husedderkoppen, og derefter lægger hunedderkoppen æg i et spind. Så hvis du er grundig med støvsugeren, kan du nå at fjerne nogle af æggene igen.

3. Hold en jævn temperatur
Edderkopper holder af rum med lidt fugt, fx badeværelset og soveværelset. Men hvis du sørger for at holde en jævn temperatur og undgå fugt, kan det også hjælpe mod edderkopperne.

4. Insektnet om sommeren
Når det bliver sommer og varmt, og vi har døre og vinduer åbne i hele huset, får edderkopperne masser af muligheder for at flytte ind. Det kan hjælpe med insektnet for både døre og vinduer.

5. Pebermynteolie i hjørnerne
Da edderkopper hader pebermynte, kan lidt pebermynteolie rundt omkring holde dem væk.

6. Køb lavendelduftlys
Edderkopperne er heller ikke glade for duften af lavendel, så hvis du tænder et par lavendelduftlys rundt omkring, kan det holde dem på afstand.

7. Anskaf en kat
Du kan få stor hjælp til at holde edderkopperne væk, hvis du har eller anskaffer dig en kat. Katte deltager nemlig gladelig i jagten på de små dyr.

8. Saml kastanjer
Når vi når til efteråret, kan du gøre brug af kastanjer, som edderkopper heller ikke er begejstrede for. Læg dem som pynt i vindueskarme og andre steder, hvor edderkopperne kommer ind.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *