Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Mange danskere lider af søvnproblemer, og en af udfordringerne kan være at falde til ro og i søvn om aftenen. Man vender og drejer sig og bliver mere og mere stresset, når man tænker på, hvor træt man vil være dagen efter.

Man kan faktisk ændre på de vaner, man har op til sengetid og dermed gøre det lettere at falde i søvn.

Her får du fem gode råd:

1. Undgå skænderier
Skænderier med sin partner om aftenen og tæt på sengetid er en rigtig dårlig idé. Udover at du måske kommer senere i seng, betyder det også, at du er mere stresset og har problemer med at falde til ro igen.

”Acceptér i stedet, at I er uenige. I løser intet, hvis I er vrede, stressede og sårede – og samtidig udmattede,” siger Sara Stanizai, der er parterapeut. Fokusér i stedet på at finde ro og få hvilet dig, så I kan have en produktiv samtale dagen efter.

2. Drop træning
Det er en rigtig god idé at træne. Udover det er sundt for din krop, kan det også have en positiv effekt på din søvn. Du må bare ikke træne for sent på aftenen.

”Det er en god og sund vane at træne, men tidspunktet for træningen er meget afgørende. Hvis du træner for sent på dagen, kan det forstyrre din søvn, og det giver et signal til kroppen om, at det er tid til at være vågen og aktiv. Det kan gøre det svært at falde i søvn om aftenen,” siger Leslie Fischer, der står bag en hjemmeside med gode råd til en bedre søvn.

En morgentræning kan være rigtig god til at få kroppen i gear.

3. Et glas vin hjælper dig ikke
Det kan godt være, at et glas vin eller en øl giver dig en følelse af ro i kroppen, så du falder hurtigere i søvn, men det påvirker også søvnkvaliteten.

”Alkohol kan få dig til at føle dig søvnig, men det påvirker din søvn negativt,” siger Dawn Dore-Stites, der er søvnprofessor ved University of Michigan. Alkohol påvirker din søvncyklus, så du vågner oftere op og får mindre af den vigtige dybe søvn. Drik hellere en kop te eller varm mælk, der giver ro.

4. Drop de sociale medier
Hvis du er aktiv på de sociale medier inden sengetid, kan det virke stressende for din krop.

”Forskning har vist, at folk får hormonelle ændringer i hjernen, når de kigger på sociale medier,” siger Beatrice Tauber Prior, der er klinisk psykolog. Hun forklarer, at hjernen blandt andet udskiller adrenalin, og det booster dit energiniveau, hvilket gør det sværere at falde i søvn.

 5. Pas på de sene snacks
Har du for vane at spise salte eller søde snacks op til sengetid, sætter du kroppen på overarbejde, når den skal fordøje dem.

”Når kroppen arbejder på at fordøje maden, får den ikke ro til at hvile sig. Det kan give en dårlig nattesøvn, og det kan påvirke din fordøjelse dagen efter,” siger Gabrielle Gray, der er sundhedscoach.

Herudover er der også større risiko for, at maden sætter sig som fedt, da kroppen ikke kan nå at forbrænde maden. Hvis du er sulten et par timer efter aftensmaden, så vælg i stedet sunde alternativer.

Kilde: Huffingtonpost.com

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *