Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

I forskningens verden svinger det frem og tilbage, om kaffe er sundt eller usundt at drikke. Sidste år konkluderede en stor undersøgelse, at tre-fire kopper kaffe om dagen havde en positiv effekt på vores helbred.

Kaffe får ofte æren for at være medvirkende til bedre præstationer – både i jobbet og i forhold til motion. Man får nemlig typisk en bedre reaktionstid. Nu har forskere kigget på, hvad kaffeindtaget betyder i forhold til gruppearbejde og møder på arbejdspladsen.

Koffein gjorde forskellen
Amerikanske studerende gik i undersøgelsen med til at være en del af en kaffesmagning, men de vidste ikke, hvad der egentlig skulle undersøges. Halvdelen af de studerende fik en kop kaffe, inden de blev placeret i grupper for at diskutere et aktuelt politisk tema. Den anden halvdel fik først kaffe bagefter.

Den gruppe studerende, som havde fået kaffe inden mødet, snakkede mere positivt om de andre deltagere, og de var også mere positive i forhold til deres egen indsats under diskussionen.

Forskerne gennemførte også undersøgelsen, hvor den ene halvdel fik almindelig kaffe og den anden halvdel fik koffeinfri kaffe inden. Her var resultatet igen det samme – gruppen, der fik koffein, snakkede mere positivt om de andres og egen indsats, og de var mere interesserede i at have en dialog med de samme mennesker efterfølgende.

Snakken blev mere relevant
Ifølge forskerne har resultaterne formentlig noget at gøre med, at koffeinen er med til at øge opmærksomheden, og dermed lægger man bedre mærke til sin egen og andres indsats.

”Vi tror, at folk, der er mere oppe på mærkerne, ser både egen og andre gruppemedlemmers bidrag mere positivt, og det giver dem en mere positiv indstilling. Deltagerne snakkede også om mere relevante ting, når de havde drukket koffeinholdig kaffe,” siger Amit Singh ved The Ohio State University, der står bag forskningen, som har været publiceret i Journal of Psychopharmacology.

Der var simpelthen mindre udenomssnak og færre afvigelser i snakken.

Kilde: Forskning.no

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *