Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Når vinteren nærmer sig, er det en god idé at gå i haven. Det er ikke så længe siden, vi kunne nyde de varme sommeraftener med kølig hvidvin i glasset på terrassen, men vi nærmer os vinteren med hastige skridt, og dermed er det tid til at gøre haven helt klar til kulden.

Planter, der vokser naturligt i det danske klima, kan selv forberede sig på vinteren, men har du krydderurter og roser i haven, kan det være en god idé at give dem en hjælpende hånd, når frosten sætter ind.

Her får du fem gode råd:

1. De sarte planter skal beskyttes
Hvis du har planter som abrikos, figentræer, laurbær, rosmarin, salvie, nogle typer roser, hortensiaer samt stedsegrønne planter, skal du beskytte dem ved at stoppe halm eller visne blade omkring dem og lægge et lag gran ovenpå. Sarte roser beskyttes ved at lægge et lag jord op omkring den nederste del af rosen og beskytte med gran.

Planterne er især følsomme over for den type vinter, vi oplever sidst på sæsonen, hvor det kan være solrigt om dagen og iskoldt om natten. Forskellen på den varme sol og det kolde frostvejr skader planterne.

Planter som citrustræer, oliventræer, pelargonier og sommerblomster skal overvintre indenfor.

2. slå græsset
I oktober skal græsset typisk slås for sidste gang inden vinteren. For at give græsset de bedste betingelser for vinteren, må det ikke klippes kortere end 4 cm.

Saml også gerne mos og blade sammen.

3. Ryd op
Sørg for at havemøblerne bliver pakket sammen, og at grillen står i læ. Flyt de ting, der skal i skuret for vinteren, derind. Pak haveredskaber og andre lignende sager væk.

Krukker, der ikke er frostsikre, skal tømmes for jord og opbevares i et skur, så de ikke får frostsprængninger.

Ryd gerne op i skuret, så det er pænt og overskueligt, når havesæsonen går i gang igen.

4. Den lækre frugthave
Hindbærbuskene skal skæres af ved jorden, og brombærbuskene skal skæres ned, så der blot er 3-5 grene tilbage. Du kan med fordel lægge et lag kompost under frugtbuskene.

Sørg for at fjerne blade og syge frugter under frugttræerne. Det mindsker risikoen for, at insektlarver og svampe klarer sig igennem vinteren og angriber træet til foråret.

5. Sørg for køkkenhaven og drivhuset
Selvom du sikkert har høstet det meste fra køkkenhaven, kan flere grøntsager sagtens stå vinteren over. Fx jordskok, pastinak, skorzonerod, løg, porre og grønkål.

Når dine planter i drivhuset er visne, skal du sørge for at tømme drivhuset, rydde op og fjerne skidt. Gør gerne drivhuset rent, så det er lige til at gå til, når kalenderen viser forår.

Kilde: Bolius.dk

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *