Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Alkohol bliver længere i kroppen, desto ældre du er. De fleste ved nok, at en drink eller en øl flere gange om ugen ikke er det bedste for ens sundhed. Men mange tænker nok heller ikke på, hvordan alkoholen faktisk er med til ælde dig endnu hurtigere.

Jo ældre vi bliver, desto langsommere forbrænder vi alkohol – og jo længere alkoholen er i vores system, desto større skader kan den gøre på vores krop, fortæller ernæringsekspert Elizabeth Trattner.

En undersøgelse publiceret i Journal of Epidemiology & Community Health har konkluderet, at folk, der drak meget, havde 33 pct. større sandsynlighed for at have arcus senilis, som er en gråhvid ring i den ydre del af hornhinden, som man typisk først får, når man er over 60 år.

Fine linjer og rynker
Hvis man går ud en aften, kan alkohol desuden dehydrere ens hud så meget, at det giver rynker og fine linjer. Og drikker man meget over en længere periode, forsvinder disse rynker og linjer ikke nødvendigvis.

Alkohol kan også få blodårerne i hudoverfladen til at udvide sig, så man bliver helt rødmosset. Og over tid kan de udvide sig så meget, at de sprænger, hvilket gør dem meget synlige, forklarer Carol Ann Goodman fra Bella Vi Spa & Aesthetics i Indiana, USA. Og det kan være svært at gøre noget ved.

Det er derfor rigtig vigtigt at drikke masser af vand, når man indtager alkohol, så man ikke dehydrerer.

Alkohol påvirker søvnen
Når man drikker alkohol, bliver kroppen også stresset. Det kan medføre oppustethed, søvnløshed og manglen på koncentrationsevne den efterfølgende dag.

Men alkohol kan også påvirke din søvn ved at reducere mængden af REM-søvn. Og jo mere du drikker, desto værre bliver det.

”Alkohol får dig måske til at falde hurtigere i søvn, men det skader søvnen meget. Især i den anden halvdel af natten,” siger Irshaad Ebrahim, der er leder ved The London Sleep Centre.

Han tilføjer også, at alkohol påvirker vejrtrækningen og kan medføre søvnapnø.

Mere alkohol, flere kilo
Og så kan manglen på søvn få dig til at se endnu ældre ud.

En undersøgelse foretaget ved University Hospitals Case Medical Center har konkluderet, at søvnløshed medførte flere aldringstegn på huden – både fine linjer, ujævnt pigment og dårligere elasticitet.

Alkohol indeholder desuden mange tomme kalorier, som kun gør dig tykkere. Og så kan alkohol også gøre dig mere sulten, hvilket heller ikke gør det lettere at holde sig sund og ung.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *