Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Nyborg Kommune er den kommune, der er bedst til at få ledige i job. Det viser en ny liste over kommunernes beskæftigelsesindsats, som Troels Lund Poulsen præsenterede i sidste uge. Listen kritiseres dog for at være misvisende.

Nyborg, Frederiksberg og Gladsaxe. Det er navnene på de tre kommuner i Danmark, der er bedst til at få borgere på offentlig forsørgelse i job. Det fremgår af en ny liste som Beskæftigelsesministeriet for nylig har offentliggjort.

Tanken med det nye såkaldte benchmarkingsystem er at gøre det lettere for kommunerne at se, hvordan de klarer opgaven med at få de borgere, der er på dagpenge og kontanthjælp, i job.

“Jeg har store forventninger til denne helt nye måde at måle kommunerne på. Først og fremmest forventer jeg, at det vil gavne ledige, som vil få en bedre indsats. Men det vil også lune i kommunekassen og dermed give penge, som kan bruges andre steder, for eksempel til bedre velfærd,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

KL: Kan give skævt billede
Ranglisten måler på, om det går bedre eller værre end forventet med kommunernes beskæftigelsesindsats. En placering som nummer ét betyder, at Nyborg i dette tilfælde er den kommune, der klarer sig bedst, når der tages hensyn blandt andet alder og uddannelsesniveau i kommunen.

Hos KL kvitterer Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, for initiativet, som han til KL’s egen hjemmeside kalder “et skifte væk fra at måle på alle mulige proceskrav, som ikke nødvendigvis får mennesker i arbejde”.

Men samtidig mener Thomas Kastrup-Larsen, at benchmarkingmodellen ikke giver et reelt billede, da den ikke medtager borgere på førtidspension.

En konsekvens ved benchmarkingsystemet er, at kommuner kan blive sat under administration, hvis de ikke gør det godt nok.

“Kommunerne kan komme under administration, hvis ledige efterlades uden indsats,” siger Troels Lund Poulsen, der ved præsentationen understregede, at det dog er sidste redskab i værktøjskassen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *