Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

FOA’s formand, Mona Striib, er nyudnævnt formand for Forhandlingsfællesskabet. Hun afløser Anders Bondo Christensen på posten.

Det bliver FOA-formand Mona Striib, der fremover skal agere topforhandler på vegne af Forhandlingsfællesskabets 51 medlemsorganisationer.

Det står klart, efter Forhandlingsfællesskabets repræsentantskab mandag valgte Mona Striib som ny formand. Det skriver Forhandlingsfællesskabet i en pressemeddelelse.

Afløser garvet topforhandler
Mona Striib overtager posten fra formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen.

Anders Bondo har i hele 11 år har haft rollen som topforhandler på vegne af de cirka 564.000 ansatte i kommuner og regioner. 11 år, som han ser tilbage på med tilfredshed.

“Jeg har haft 11 utroligt spændende år som formand. Perioden har været præget af den økonomiske krise. Trods et vanskeligt udgangspunkt har vi skabt gode resultater sammen med arbejdsgiverne. Vi har i den grad vist, hvilken værdi den danske model har for en velfungerende offentlig sektor,” siger Anders Bondo Christensen og fortsætter:

“Det er mig en stor glæde, at et enigt repræsentantskab nu har valgt Mona Striib som formand. Mona er garant for et stærk fællesskab, hvilket også har været min ledetråd.”

Anders Bondo meddelte allerede tilbage i maj, at han ikke ville fortsætte på formandsposten.

Det skyldes delvist den undersøgelseskommission, som indtil 2021 skal danne grundlag for en arbejdstidsaftale mellem KL og lærerne, hvor Anders Bondo ønsker at investere alle sine kræfter.

Ny frontfigur i spidsen for løn- og arbejdsvilkår
Nu skal Mona Striib bære faklen videre og stå i spidsen for generelle løn- og arbejdsvilkår for ansatte i kommuner og regioner ved overenskomstforhandlingerne i 2021. En opgave, som hun går ydmygt og forventningsfuld til.

“Jeg går til opgaven fuld af ydmyghed. Der ligger et meget stort ansvar i at koordinere og forhandle rigtig mange faglige ønsker. Men OK-18 fortalte os klart, at vi opnår mest ved sammenhold og med fælles koordinering,” siger Mona Striib og fortsætter:

“Vi skabte i foråret et fællesskab og et momentum, vi skal vide at holde godt fast i. Det vil jeg lægge mig i selen for. Også ved, at vi har en tidligere og tættere dialog mellem forbundene og forhandlingsorganisationerne, når vi når forhandlingerne i 2021.”

Mona Striib blev i april 2018 valgt som forbundsformand i FOA efter næsten 14 år som næstformand.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *