Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Hvad er en af de største udfordringer for en forligsmand? Og bliver OK-forhandlingerne roligere fremover? Altinget har tegnet et portræt af kvinden, der fremover skal stå for at løse fremtidige OK-stridigheder.

Lige så snart du går ind ad egetræsdørene til forhandlinger på Sankt Annæ Plads, er du på forligsmandens domæne. Det er hende, der bestemmer, hvornår man kommer, hvornår man går, og hvad klokken er.

Det fortæller lektor Laust Høgedahl fra Aalborg Universitet.
”Hvis du nærmer dig en deadline, typisk omkring midnat, så kan forligsformanden vælge at sige: ’Nu siger jeg, at tiden er gået i stå. Vi forhandler videre, indtil jeg siger, klokken er over midnat’,” siger Høgedahl.

Og den magt er Lise-Lotte Stjernholm Nilas netop blevet indehaver af. Hun er blevet udnævnt til forligsmand og skal stå for forhandlingerne på det offentlige område. Et ansvar, hun overtager fra Mette Christensen.

En dygtig jurist
Der er to karaktertræk, der går igen, når man beder tidligere og nuværende kollegaer om at beskrive Nilas: højt humør og høj faglighed.
Birgitte Vestberg, der nu er pensioneret statsadvokat, kender Nilas fra deres tid på statsadvokatens kontor, hvor de i en periode tidligt i 80’erne sad på kontor sammen.

”Hvis folk laver noget fjollet, så skal vi andre såmænd nok opdage det,” fortæller Vestberg og tilføjer:
”Men jeg har aldrig oplevet andet end en høj faglighed, venlighed og imødekommenhed i det arbejde, vi har haft. Og så tror jeg ikke, at hun kan blive stresset. Hun er meget rolig.”

Rigsadvokat Jan Reckendorff er også netop blevet udnævnt som forligsmand. Han bliver formand for Forligsinstitutionen efter Ole Hasselgaard. Reckendorff beskriver Nilas som en faglig dygtig jurist, meget lyttende, reflekterende og løsningsorienteret.

”Noget, der er meget vigtigt for, hvordan hun er som person, er, at hun altid har et godt humør og en positiv indstilling,” siger han.

Ligesom straffesager
Selv ser Lise-Lotte Stjernholm Nilas frem til at løfte opgaven, ”fordi den er vigtig,” siger hun. Og hun er ikke videre bekymret for mediepresset.

”Jeg tror ikke, det adskiller sig meget fra de opgaver, jeg varetager til daglig. Det er lidt, som når man arbejder med straffesager. Der er også en meget stor mediebevågenhed og samtidig fortrolighed om indholdet af straffesager,” siger hun.

Og hvis hun, trods en vis ydmyghed, skal beskrive sig selv med to ord, er det de samme ord, som kollegaerne nævnte, der går igen. Høj faglighed og godt humør.
”Jeg er optimistisk og grinende. Det kan man altid bruge,” siger hun.

MH ønsker tillykke
Formand for Merkonomernes Hovedorganisation, Bill T. Brodersen, er glad for udnævnelsen af den nye forligsmand.
”Ro på arbejdsmarkedet er til alle parters fordel, men skulle der komme konflikt, så er jeg helt sikker på, at Lise-Lotte Stjernholm Nilas vil håndtere forhandlingerne på bedste vis. Jeg ønsker derfor den nye forligsmand tillykke med jobbet,” siger Bill T. Brodersen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *