Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Penge, der måtte blive frigjort, hvis det lykkes regeringen at nedbringe sygefraværet i den offentlige sektor, skal forblive ude på arbejdspladserne. Det lover innovationsminister Sophie Løhde (V).

Ikke så meget som en krone af de midler, der måtte blive frigjort, hvis det lykkes regeringen at nedbringe sygefraværet hos offentligt ansatte, vil gå til skattelettelser. Det slog innovationsminister Sophie Løhde (V) fast onsdag, da hun var i samråd om sygefraværet i den offentlige sektor.

“De ressourcer, der kan frigøres, ved at man lokalt opnår et lavere sygefravær, kommer der ikke nogen og lægger så meget som en hånd på en eneste krone af,” sagde ministeren.

Millioner at spare
Baggrunden for onsdagens samråd er en rapport om sygefravær, som regeringen præsenterede tidligere i år. Rapporten, som er udarbejdet af Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet, viser, at sygefraværet er højere hos offentligt ansatte end hos personer, der er ansat i det private erhvervsliv.

Ifølge rapporten vil det frigøre 790 millioner kroner, hvis sygefraværet i den offentlige sektor bliver nedbragt med i gennemsnit en dag. Det svarer til en virkning på de offentlige finanser på 420 millioner årligt.

Regeringen har efter rapportens offentliggørelse besluttet at afsætte 145 millioner kroner til indsatser, der skal få sygefraværet nedbragt.

Tager ikke en krone
På onsdagens samråd ville Socialdemokratiets erhvervsordfører, Leif Lahn Jensen, i den forbindelse have vished for, at de penge, der måtte blive frigjort, hvis det lykkes regeringen at nedbringe fraværet, forbliver ude på de lokale arbejdspladser.

“Hvis det lykkes at nedbringe sygefraværet, som vi alle håber på, vil regeringen så bruge de penge til at få flere ansatte? Ja eller nej?” spurgte ordføreren.

Det bekræftede innovationsministeren.

“Det er ressourcer, man kan bruge lokalt til indsatser på arbejdspladser, hvad end det er ude på den enkelte statslige arbejdsplads, ude i den enkelte kommune eller ude i den enkelte region,” sagde Løhde og tilføjede:

“Så det er et helt klart ja fra min side til det spørgsmål, Leif Lahn stillede.”

MH støtter Løhdes udmelding
Administrerende direktør for MH, Bjarne von Osmanski, er tilfreds med ministerens udmelding.
”Det kunne være rart med et lignende initiativ på det private arbejdsmarked, hvor de fleste af vores medlemmer befinder sig.” udtaler Bjarne von Osmanski og fortsætter:
”Det burde være klart for alle, at et godt arbejdsmiljø er afgørende for udvikling og vækst i enhver virksomhed.”

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *