Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Det er højsæson for den smitsomme sygdom, og derfor giver vi dig her de bedste råd til at komme sygdomsfri igennem sæsonen.

Vi er stadig midt i den kolde vintertid, og for mange er det lig med forkølede næser og hoste. Og for en del står det endnu værre til. De er nemlig ramt af den udmattende influenza.
I Københavnsområdet ser man netop nu en stigning i henvendelser til 1813 med influenzasymptomer, og en overlæge har derfor advaret om et muligt udbrud.

Influenza er en virussygdom, som viser sig ved ømme led og muskler, hovedpine og feber mellem 38-40 grader. Man kan ikke få medicin mod influenza. Ro og hvile er det eneste, der hjælper på den hårde sygdom. Og da sygdommen smitter ved menneskelig kontakt, er det vigtigt at blive hjemme, så man ikke får smittet endnu flere.

Her får du en række gode råd til, hvordan du kommer bedst igennem en omgang influenza:

  • Sørg for at få sovet: Få hvilet dig og sovet en masse. Det giver kroppens immunforsvar de bedste betingelser for at nedkæmpe sygdommen.
  • Få sukker og vand: Når du har feber, bruger kroppen af musklernes sukkerdepoter, og det er derfor, man får ondt i musklerne. Når kroppen har brugt sukkerdepoterne, går det herefter ud over proteinerne. Sørg derfor for at få masser af sukker – og ikke den kunstige slags – samt væske.
  • Få proteiner: Kroppen bruger af proteinerne, når sukkeret er brugt op. Så dæk dig godt ind og drik fx mælk, når du har influenza. Det kan tage flere uger for kroppen at bygge proteinerne op igen.
  • Vask hænder: Influenzavirus kan overleve i flere timer uden for kroppen. Så hvis du har hostet i hånden og rører ved et familiemedlem, giver du virussen videre. Vask derfor hænder eller sprit dem ofte for at komme influenzaen til livs.
  • Få tøjet af: Har du feber, skal du have så lidt tøj på som muligt. Det gælder især for børn, som har risiko for at overophede.
  • Tag smertestillende: En Panodil vil ikke få influenzaen til at gå væk, men hvis du er meget plaget af symptomer såsom hovedpine og ledsmerter, er det i orden at tage smertestillende.
  • Vær helt rask: Du skal ikke vende tilbage til arbejdet eller sende dine børn i børnehave, før de er helt raske. Er der stadig feber, smitter man. Man kan også være træt og udmattet i flere dage efter en omgang influenza. Det er vigtigt at respektere sin krops signaler og vente med at vende tilbage, til man er helt rask og frisk.
  • Søg læge: Hvis du er ældre, har kroniske sygdomme eller sygdommen har varet i mere end en uge, skal du søge læge. Influenza kan være farlig.

Kilder: Politiken, TV2, Netdoktor.dk og BT

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *