Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Det er vigtigt at få en god nats søvn, og det er derfor også særdeles vigtigt at have en god hovedpude. Og hvis den skal give dig den bedste og mest korrekte sovestilling, skal den faktisk udskiftes hvert tredje år.

Man kan teste, om det er ved at være tid til at investere i en ny hovedpude på to forskellige måder.

Den ene måde er med sadeltaske-testen. Her lægger du puden over din strakte arm, og hvis den falder ned på begge sider af armen – som en sadeltaske gør over en hest – så er det tid til at udskifte hovedpuden. For så er spændstigheden og fyldet i puden væk, og du får dermed ikke nok støtte til nakken.

Den anden måde er med tryk-testen. Her skal puden placeres på et hårdt underlag, hvorefter du trykker hånden ned midt i puden. En god pude, som stadig holder, vil løfte sig tilbage til sin oprindelige form, når du tager hånden væk.

Fyldt med sved og mider
Der er også eksperter, der mener, man skal beholde puden i endnu kortere tid.

”De fleste af os laver den fejl, at vi beholder favoritpuden alt for længe. I modsætning til madrasser, så er det ikke manglen på støtte og komfort, der er hovedproblemet. Puderne er simpelthen bare så fulde af husstøvmider, hud og sved, at du ikke bør have lyst til at være i nærheden af dem i mere end seks måneder,” har Robert Oexman, der er direktør ved Sleep to Live Institute i Joplin, tidligere fortalt Huffington Post.

Man bør desuden ryste sin pude hver dag, så der kommer luft ind i puden.

Køb pude efter din sovestilling
Hvis du netop har indset, at det formentlig er tid til at købe en ny hovedpude, får du her et par gode råd med på vejen. Pudetypen afhænger nemlig af, hvordan du sover om natten:

  • Sover du meget på ryggen, skal du vælge en blød pude, der ikke er for høj, så du undgår knæk i nakken og spændinger.
  • Sover du meget på siden, skal du vælge en fast, høj pude, som holder nakken og rygraden lige.
  • Sover du på siden, kan du også have en pude mellem benene for at undgå smerter i ryggen.
  • Sover du meget på maven, skal du bruge støtte til nakken og ryggen, og derfor skal du have en blød pude. En pude under maven kan også give god støtte til ryggen.
  • Sover du på flere forskellige måder, er det svært at vælge pude. Det bedste råd er at vælge en middelhøj pude, som giver støtte, når du sover på siden, og som ikke er for høj, når du sover på ryggen.

Kilder: Daily Mail, kk.no, Huffington Post.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *