Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Hvis du har én eller flere store påskefrokoster i kalenderen, så er der god grund til at tænke sig om inden.

Rigtig mange danskere ser frem til den store, klassiske påskefrokost med kolde og lune retter samt snaps og øl til.

Det smager også godt, men det er ganske usundt med så store mængder fed mad. Du kan dog meget let gøre påskefrokosten lidt sundere.

For det første er det en god idé at spise normalt i timerne op til påskefrokosten. Spis fx en god og mættende morgenmad og en formiddagssnack inden, så du ikke kaster dig frådende over al den fedende mad, når påskefrokosten går i gang.

Spis kun, når du er sulten
Det kan være svært at vælge i en buffet, men et godt tip er at vælge højst tre-fem retter, som man vil smage og så holde sig til det. Spis gerne den grønne pynt og husk at spise frugten til ostebordet.

Derudover skal du spise langsomt, så du kan mærke mætheden og ikke får spist for meget. Du kan fx prøve denne øvelse: Ret opmærksomheden mod din mave og slap af i mavemusklerne. Træk vejret dybt og mærk efter sulten. Spis kun, hvis du er sulten og stop, når du er mæt.

Hvis du selv skal holde påskefrokosten eller have en ret med, har du rig mulighed for at gøre det sundt. Vælg fiskeretter og erstat fx mayonnaise med creme fraiche. Og sæt masser af frugt og grønt på bordet. Drop for mange søde ting til kaffen og prioritér i stedet kvalitetschokolade.

Få motion med til frokosten
Til en klassisk dansk påskefrokost vil der typisk også blive sat øl og snaps på bordet, og det vejer også tungt i kalorieregnskabet. Så begræns det gerne og drik danskvand eller vand i stedet.

Du kan også sørge for at gøre påskefrokosten lidt aktiv. Få resten af selskabet med på en gåtur, inden kaffen bliver serveret. Så forbrænder du kalorier og får frisk luft. Alternativt kan du jo også sørge for at få motioneret før eller efter frokosten, så der er plads til lidt ekstra kalorier.

Du kan også arrangere en påskeæg-jagt i haven eller andre sjove lege, som måske især vil være et hit hos de børn, der eventuelt er med til påskefrokosten.

Hvis ingen af de sunde tips holder, og du alligevel går amok i de mange fede retter og ikke orker motionen, så bank ikke dig selv for hårdt i hovedet. Du må begynde på de sunde vaner dagen efter.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *