Postet & Arkiveret under Ikke kategoriseret.

Hvis du døjer med pollenallergi, kan du sagtens gå i haven alligevel uden for mange gener.  Det kræver bare lidt indsats forinden.

I Danmark er der omkring 800.000 personer med en form for pollenallergi, og de fleste er generet af pollen fra el, hassel, elm, birk, græs og bynke. Disse typer pollen spreder sig nemlig med vinden, og nogle kan endda flytte sig op til 50 km.

Så det kan være ganske hårdt at være allergiker, når foråret melder sin ankomst med træer, der springer ud. Men det kan også være svært at holde sig fra opgaverne i haven, der også skal ordnes.

Her får du syv gode råd til, hvordan du alligevel kan gå haven, hvis du har græs-, birke-, eller bynkeallergi:

1. Husk solbriller
Det kan være en rigtig god idé at bruge solbriller, når du går udenfor, da de skærmer for diverse pollen.

2. planlæg havearbejde
Der er færrest pollen i luften om morgenen og aftenen, mens der er flest ved middagstid. Så planlæg havearbejdet efter det.

3. Hav udstyret i orden
Når du arbejder i haven, vil der sætte sig pollen på dine hænder, og det kan du hurtigt komme til at gnide ud i enten øjne eller næse. Hav derfor gerne havehandsker på, der holder pollen væk fra hænderne.

4. Få hjælp
Hvis du lider af græspollen, skal du helst have hjælp til at slå græs og klippe hæk. Det hvirvler nemlig pollen op i luften, når du slår græs. Og i hækken gemmer der sig en masse pollen, der ligeledes hvirvles op, når den skal klippes.

5. Hold plænen kort
Undgå at græsset blomstrer ved at holde den helt kort. Det er især godt for dig med græspollen.

6. undgå alle slags græs
Hvis du er allergisk over for græs, er du det typisk også for prydgræs. Det gælder både korn, bambus, marehalm og elefantgræsser.

7. Køb en pollenmaske og gå i bad
I diverse webshops kan du købe pollenmasker, der gør, at du ikke indånder pollen med din luft. Sørg i øvrigt også for at gå i bad efter en dag i haven, så du ikke tager pollen med i seng.

Kilde: Bolius

Her er en listen over pollensæson for pollen fra græs, træer og planter:

  • Februar-april: Hassel og el
  • Marts-maj: Elm
  • April-maj: Birk
  • Maj-August: Græs
  • Juli-august: Bynke
  • August-oktober: Bynkeambrosie

Kilde: Allergiguiden.dk

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *