Postet & Arkiveret under Livsstil.

Smagen af jordbær er lig med sol og sommer – og så er de tilmed sunde.

De danske jordbær er blevet modne, og det er dermed tid til at nyde de friske, lækre bær med is, fløde eller bare for sig selv. Og det er der faktisk gode grunde til – udover smagen.

“Der er mange grunde til, at jordbær er sunde. En af grundene er, at de indeholder C-vitaminer og andre antioxidanter,” forklarer Siv Fagertun Remberg, som er forsker inden for plantemiljø ved Norges Miljø – og Videnskabelige Universitet (NMBU), til kk.no.

Her er nogle af de bedste grunde til at spise jordbær:

1. Få kalorier
Hvis du forsøger at passe lidt på sommerformen, kan du sagtens spise masser af jordbær. Du kan nemlig spise 100 gram og kun få 34 kalorier.

“Jordbær har et lavt kalorieindhold og er fine at spise som snacks i stedet for søde sager. På grund af fiberindholdet giver de også en mere stabil blodsukkerstigning,” siger Kristine Wingård Johansen, der er ernæringsekspert hos Nutricia Norge og A Klinikken.

2. Gode vitaminer
Jordbær indeholder gode antioxidanter, og de er rigtig gode til at forebygge sygdomme. Blandt andet hjertekar-sygdomme og kræft.

“De meget røde jordbær har et højere antioxidantindhold end de lyserøde og giver mere antioxidant for pengene,” siger Kristine Johansen.

Jordbær indeholder faktisk mere C-vitamin end appelsiner samt vigtige stoffer som jern, folat, kalium og kalcium.

3. Øget sexlyst
Det høje indhold af C-vitamin, jern og folat kan faktisk være med til at øge sexlysten.

“En del madvarer siges at kunne øge sexlysten. Forventningen om, at lysten skal øges, kan også være med at øge lysten. Jordbær er jo lækre, søde og fristende,” siger sexolog Ester Teigmo.

4. Giver sundere hjerte
Et amerikansk studie af 30.000 kvinder har vist, at de kvinder, der spiste flere jordbær, havde lidt lavere sandsynlighed for at dø af hjertekar-sygdomme. Jordbær øger desuden blodcirkulationen, som er godt for dig med et højt blodtryk.

Herudover har forskere opdaget, at ekstrakter i jordbær aktiverer et protein i kroppen, som beskytter kroppen mere. Det virker også mod kolesterol, som kan være en medvirkende faktor til hjertekar-sygdomme.

5. Holder dig ung
Forskning tyder på, at man i højere grad kan holde sig ung ved at spise jordbær regelmæssigt. Jordbær beskytter nemlig skader på vores DNA og øger vitaliteten i hudcellerne. Og det beskytter mod ultraviolet stråling.

“Jordbær har også meget folat i sig, som er et B-vitamin. Folat bidrager blandt andet til et sundt hår og frisk hud,” siger Kristine Johansen.

Kilde: kk.no

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *