Postet & Arkiveret under Livsstil.

Man siger, at hunde ligner sine ejere. Og nu bekræfter dansk forskning det faktisk. For det viser sig, at forekomsten af overvægtige hunde er markant større hos overvægtige end slanke ejere.

Det viser en ny undersøgelse om fedme blandt hunde fra Københavns Universitet.

Faktisk er forekomsten af overvægtige eller fede hunde over dobbelt så stor hos ejere, der enten selv er overvægtige eller fede, når man sammenligner med slanke eller normalvægtige ejere.

Forskellige måder at bruge godbidder på
Det skyldes blandt anden den måde, ejerne bruger godbidder til hundene på.

”De slanke ejere bruger ofte godbidderne som træningsværktøj, hvor den overvægtige ejer hellere vil bruge dem i forbindelse med hygge. Fx når man slapper af i sofaen og deler ostemadden med hunden,” siger Charlotte R. Bjørnvad fra Institut for Klinisk Veterinærmedicin på Københavns Universitet.

Hun er dyrlæge, professor og hovedforfatter til forskningsartiklen, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Preventive Veterinary Medicine.

Pas på med kastrering
For ligesom med mennesker er det problematisk for hunde at være overvægtige. Overvægtige hunde lever f.eks. 1,3 år kortere end hunde på en restriktiv diæt.

”Ofte tænker folk ikke, at det er et problem, at deres hund er overvægtig. Og det er måske medvirkende til, at hundene netop bliver overvægtige. Men overvægt og fedme har stor effekt på hundes sundhed – det betyder ofte et kortere liv og et tungere sygdomsforløb i slutningen af hundens liv,” siger Peter Sandøe, der er professor i bioetik og medforfatter ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

Forskerne har også fundet frem til, at hanhunde har tre gange så stor risiko for at blive overvægtige eller fede, når de bliver kastreret. Sterilisering for hunhunde gør derimod ingen forskel. Derfor råder Peter Sandøe til, at man ikke umiddelbart kastrerer hunden, medmindre der er en særlig grund til det.

Hanhunden mister nemlig sin appetitregulering og har dermed større tendens til at blive overvægtig.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *