Postet & Arkiveret under Arbejdsmarkedet.

Jobcentre skal nu måles på, om de behandler ledige værdigt. Arbejdsgivere undrer sig over, at ministeren har fjernet målsætningen om, at jobcentre skal hjælpe virksomhederne med at finde kvalificeret arbejdskraft.

Landets kommuner skal ikke bare have en målsætning om at få flere i job – de skal også sikre, at jobcentrene giver borgerne en værdig behandling undervejs.

Det mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der har udarbejdet sine beskæftigelsespolitiske mål til kommunerne for 2021.

Men hos Dansk Arbejdsgiverforening vækker det undren, at ministeren har fjernet målsætningen om, at jobcentrene skal hjælpe virksomhederne med at finde kvalificeret arbejdskraft.

“Det sender et forkert signal til medarbejderne på landets jobcentre. Selvfølgelig skal indsatsen også fokusere på dem, der skaber grundlaget for vores vækst og velfærd, nemlig virksomhederne,” siger administrerende direktør Jacob Holbraad.

En værdig indsats kræver politisk fokus
Hvert tredje år kommer beskæftigelsesministeren med en række mål til Beskæftigelsesrådet, der foruden ministeriet består af arbejdsgivere, organisationer og kommuner.

Kommunerne skal blandt andet måles på, om de formår at få flere flygtninge, familiesammenførte og personer med handicap i job, får flere til at opkvalificere sig og altså et helt nyt krav om, at borgerne får en værdig behandling i jobcentrene.

“En mere værdig beskæftigelsesindsats kræver politisk fokus, og det kræver god ledelse. Der kan være mange veje til en mere værdig sagsbehandling – investering i beskæftigelsesindsatsen kan være en vej at gå, men nu vil jeg give bolden til kommunerne. Derfor siger vi nu, at alle landets kommuner skal tage aktivt stilling til, hvordan de vil sikre, at de ledige bliver værdigt behandlet af sagsbehandlerne,” siger Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Radikale frygter konsekvenser
Også Lederne finder det stærkt kritisabelt, at det ikke længere skal være et prioriteret mål for jobcentrene at skaffe den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft til virksomhederne.

”Beskæftigelsesministeren glemmer sin vigtigste opgave, når han dropper interessen for at sikre arbejdskraft til virksomhederne. Men det er da indlysende, at de ledige skal behandles værdigt i jobcentrene,” siger direktør Henrik Bach Mortensen.

“Det ærgrer mig gevaldigt, at det mål er sløjfet i samme ombæring. Jeg tror, at det kommer til at have en konsekvens for, hvordan man arbejder med beskæftigelsesindsatsen i kommunerne,” siger Radikales beskæftigelsesordfører Samira Nawa til Ritzau.

MH tilslutter sig 
Adm. direktør Bjarne von Osmanski fra MH undrer sig også over, at målet om at skaffe den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft er udgået..
“Det virker som en smutter, men til gengæld kan vi fra MH’s side fuldt ud tilslutte os, at der indføres en målsætning om, at Jobcentrene skal give borgerne en værdig behandling. Det burde være en indlysende målsætning, men vi har hos MH desværre ofte hørt om, at netop en værdig behandling ikke altid har været højt prioriteret,” siger Bjarne von Osmanski.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *