Der er gode råd at hente, hvis du vil have et bedre forhold til din partner og undgå at blive en del af skilsmissestatistikkerne.
Januar og februar er højsæson for skilsmisser. Julefreden indfinder sig måske aldrig rigtigt, og i det nye år bliver skilsmissen så en realitet.
Men hvad kan man gøre for at undgå at nå dertil? Alle parforhold kræver nemlig hårdt arbejde og en indsats fra begge parter.
“Det vigtigste i et parforhold er noget så enkelt og så vanskeligt som kommunikation. Fortæl, hvordan du vil have det og bliv enige om skærmtid og opgavefordeling,” forklarer Thomas Winther, der er familieterapeut og sexolog ved Curacenteret.
Husk at være kærester
Han har flere råd til, hvordan man passer på parforholdet og ikke ender som en del af skilsmissestatistikken.
“Gå på date og glem ikke at være kærester. I begyndelsen går man meget på date, men det glemmer man senere hen. Nogle par sidder i hver sin sofa med mobilen og tænker på, hvorfor de ikke har de samme følelser for hinanden mere,” siger Thomas Winther.
Især efter man har fået børn, er det vigtigt at investere tid i hinanden, så man ikke blot er forældre og bruger alle aftener foran fjernsynet. Man skal også være kærester og dyrke hinanden.
Sex kan også være en kilde til mange store konflikter. Men sex er meget vigtig, for den binder os sammen følelsesmæssigt som par.
“Et godt sexliv kommer ikke af sig selv. Kys og rør ved hinanden hver dag,” siger specialist Eva Tryti.
Plej jeres venskab
Eva Tryti forklarer, at de par, som lever længe sammen og har det godt, typisk er gode til at pleje deres venskab. Hun råder derfor til, at man sørger for at snakke sammen om alt og dropper skærmtid.
“Mens man spiser, sidder man ansigt til ansigt og har mulighed for at tale sammen. Måltidet er vigtigt. Herudover skal man slukke for fjernsynet og i stedet snakke og hygge sammen. Spørg, hvordan den anden har det, find på noget sammen og hav små, fælles projekter,” siger Eva Tryti.
Mange par skændes ofte om arbejdsfordelingen derhjemme. Og her er det igen vigtigt at snakke om det og blive enige for at undgå konflikter.
“Hav et system for det huslige arbejde. Bliv enige om, hvem der gør hvad. Ofte er det skævt fordelt, og det kan være kilde til mange konflikter,” siger hun.
Kilde: KK.no
Skriv et svar