Postet & Arkiveret under Livsstil.

Er du også en af dem, der har svært ved at ramme rigtigt på din telefon? Her er årsagen.

Danskerne bruger faktisk to timer hver dag på at skrive beskeder, være på facebook og besvare mails på telefonen. Men det er ikke altid, at det går så godt med at ramme rigtigt på en touch-skærm. Det skyldes dog hverken store hænder eller tykke fingre.

Ny forskning viser nemlig, at hvis du har en lang tommelfinger, har du sværere ved at ramme rigtigt på telefoner med en touchskærm. Faktisk skyldes 12 pct. af de berøringsfejl, som vi laver på smartphones, en lang tommelfinger.

Det er dataloger fra Københavns Universitet, der har kigget på, hvad formen på hænder og fingre betyder for ens evne til at ramme rigtigt.

”Det er længden på din tommelfinger og ikke tykkelsen, der gør den store forskel,” siger Henning Pohl, der står bag undersøgelsen på Datalogisk Institut.

Telefonens størrelse påvirkede
Formodningen har ellers været, at det er store hænder eller tykke fingre, der er skyld i berøringsfejlene. Men sådan hænger det altså ikke sammen.

Det er særligt, når vi skal trykke på noget i bunden af telefonens skærm, at det går galt. Jo længere tommelfinger, desto sværere var det at styre tommelfingeren i de nederste hjørner på telefonen.

Datalogerne udførte testen på to smartphones i to forskellige størrelser – en iPhone 6 og en Nexus NP. De så på, hvor hurtige deltagerne var, og de analyserede herefter de 54.000 berøringer.

De kunne også se, at telefonens størrelse spillede en rolle for, hvor mange fejl deltagerne lavede.

”Hvis man sidder med en stor telefon, er man nødt til at strække hånden mere eller skifte greb for at nå op i toppen og ned i bunden af skærmen. Derfor laver man gennemsnitligt lidt flere fejl med en stor telefon end en lille,” siger Henning Pohl.

Test telefonen inden køb
Grebet om telefonen spiller også en rolle. Hvis man har en stor hånd, er man nødt til at holde telefonen på en anden måde, end hvis man har en lille.

Men man skal ikke nødvendigvis købe en stor telefon, fordi man har en stor hånd. Sådan hænger det ikke sammen.

”Før du køber en telefon, er det en god idé at prøve at holde den i hånden og tjekke, om du er nødt til at dreje din hånd på mærkelige måder for at kunne røre alle dele af skærmen,” lyder rådet fra Henning Pohl.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *