Postet & Arkiveret under Politik.

De politiske forhandlinger om langsigtede tiltag for dansk økonomi bør komme i gang. Det mener R og V, der ifølge Altinget.dk frygter, at jo længere tid man venter med forhandlingerne, jo mere skader det genopretningen af økonomien.

Mens Radikale og Venstre forhandler om justeringer af de akutte hjælpepakker til milliarder af kroner, kritiserer de nu regeringen for ikke også at sætte gang i forhandlinger om langsigtede tiltag, der kan sætte gang i dansk økonomi efter Corona-krisen.

”Det er på høje tid at få en langsigtet retning. Det er det, jeg mangler fra regeringen. Hvad er den økonomiske retning og den økonomiske politik egentlig?” lyder det fra Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen.

Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, er også bekymret for, at man kan komme til at forværre problemerne, hvis regeringen og Folketinget ikke i løbet af kort tid begynder at diskutere det langsigtede.

”Vi bliver nødt til at se tingene i sammenhæng. Det kan ikke nytte noget, at vi sidder og diskuterer hjørnet af en hjælpepakke uden at have blikket rettet frem mod de kommende måneder,” siger han.

Blandt andet Nationalbanken og Den Internationale Valutafond forventer store fald i det danske bruttonationalprodukt i 2020, og tusindvis af danskere har allerede mistet deres job, efter at Danmark og store dele af verden lukkede ned.

”Det skal i gang nu”
Onsdag eftermiddag har Folketingets partier forhandlet om at justere de økonomiske hjælpepakker, der skal understøtte virksomheder og lønmodtagere her og nu under Corona-krisen.

Men Sofie Carsten Nielsen mener, at man samtidig bør se på tiltag, der rækker længere ud i fremtiden.
”Det skal i gang nu. Parallelt burde vi være gået i gang med de langsigtede spor efter nedlukningen. Det er dybt alvorligt, og vi skal lægge sporene nu,” siger hun.

Sofie Carsten Nielsen mener, at det er en stor fejl, hvis man udskyder at lægge langsigtede planer. Og derfor vil hun i gang med forhandlingerne.
”Det tager tid, og det skal være klar, lige så snart vi lukker op, så sporene for en grøn genopretning er klar og lagt,” siger Sofie Carsten Nielsen.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *