Postet & Arkiveret under Videreuddannelse.

Efter faldende kursusaktivitet på grund af Corona-nedlukningen kan de økonomisk pressede udbydere af AMU-kurser nu ifølge Altinget.dk se frem til en hjælpepakke. Skoler, der oplever faldende aktivitet i 2020, kan få udbetalt særtilskuddet, når året er omme.

Der er hjælp på vej til de økonomisk udfordrede AMU-skoler. Det er resultatet af en bred politisk aftale, skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Hjælpepakken betyder, at alle udbydere af arbejdsmarkedsuddannelserne kan modtage økonomisk tilskud, hvis de oplever faldende aktivitet i 2020 sammenlignet med 2019.

Hjælpen spænder et sikkerhedsnet ud under AMU-udbyderne, der mister penge, fordi der er færre kursister i år end sidste år, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i pressemeddelelsen.

”Netop nu, hvor vi desværre ser stigende arbejdsløshedstal, spiller AMU-udbydere en ekstra vigtig rolle i vores samfund. De er både med til at hjælpe mennesker med at lære nyt og dermed holde fast i deres arbejde og ruste andre til at komme tilbage i arbejde gennem deres forskellige kursus- og uddannelsestilbud,” siger hun.

Aftalen er indgået af alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige. Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, glæder sig over hjælpepakken, der kan understøtte institutionerne, indtil de igen kan slå dørene op for kursister.

”Aftalen om arbejdsmarkedsuddannelserne er vigtig for Venstre, for med den slår vi fast, at staten garanterer en økonomisk hånd under AMU-udbydernes økonomi resten af året, så vi ikke risikerer at se konkurser i AMU-sektoren,” siger Ellen Trane Nørby.

Behov for efteruddannelse efter Corona
Partierne har med aftalen fokus på at sikre institutionerne, som er med til at opkvalificere og efteruddanne både ufaglærte og faglærte, der allerede har mistet eller er i risiko for at miste deres job som følge af Corona-krisen.

”I en tid, hvor ledigheden vokser, bliver det ekstra vigtigt, at vi har velfungerende og fleksible arbejdsmarkedsuddannelser,” siger undervisningsordfører for Enhedslisten Jakob Sølvhøj, der ikke afviser yderligere støtte, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hos Fagbevægelsens Hovedorganisation er man også tilfredse med den økonomiske hjælp til AMU-udbyderne.

”Der bliver i høj grad brug for opkvalificering, omskoling og sporskifte blandt kortuddannede og faglærte i kølvandet på Corona-krisen. Så dem der løfter den opgave, skal selvfølgelig have den hjælp de har brug for,” siger næstformand Nanna Højlund.

Med aftalen vil staten yde et tilskud på 100.000 kroner per mistet årselev svarende til cirka 75 procent af det gennemsnitlige statstilskud pr. årselev.

Tilskuddet vil blive udbetalt i januar 2021, når aktiviteten for hele 2020 er opgjort og indberettet af udbyderne.

MH: Godt at AMU-systemet sikres
Selvom AMU-systemet typisk ikke har den store betydning for medlemmer af MH, så er adm. direktør Bjarne von Osmanski godt tilfreds med hjælpepakken.
“Det er rart at se, at politikerne sikrer AMU-systemet, fordi AMU-skolernes tilbud om opkvalificering og efteruddannelse får stor betydning, når ledigheden skal ned igen,” fastslår Bjarne von Osmanski.

Tilbage til nyhedsoversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *